Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babiš poslal Němečka přes Twitter do léčebny: Zemanovi tvrdili, že spor nemají! Ale padlo trestní oznámení

Autor: simao, ČTK - 
20. listopadu 2014
14:35

Včera prezidentu Zemanovi na společné schůzce ministři Babiš (ANO) a Němeček (ČSSD) tvrdili, že už spor nemají. Jenže včera není dnes. A tak dnes podalo Babišovo Ministerstvo financí trestní oznámení na neznámého pachatele v souvislosti s nákupem kybernetického nože pro ostravskou nemocnici, kterou v té době vedl Němeček.

Spor Babiš vs. Němeček trvá delší dobu, eskaloval však poté, co Babiš vrátil ministrovi zdravotnictví úder. „Šnajdroid Němeček by měl urychleně nastoupit protialkoholickou a psychiatrickou léčbu,“ napsal na Twitteru Andrej Babiš s odkazem na bývalého náměstka na ministerstvu zdravotnictví Marka Šnajdra (ODS).

Babišovy tweety rázem řešila celá Sněmovny. Ministr financí totiž naznačil i to, že si Němeček nakradl ze státního. To když v roce 2009 posvětil Němeček koupi Cyberknife do fakultní nemocnice v Ostravě za 200 milionů. „Normální cena: půlka. Je to evropský rekordman,“ dodal Babiš k zakázce na roboticky řízený ozařovací přístroj.

Šéf ANO Babiš pohrozil dokonce trestním oznámením. A to nyní Ministerstvo financí podle informací České televize skutečně podalo! "Podle dostupných zjištění se ceny obdobných přístrojů se v roce 2009 pohybovaly od tří do šesti milionů dolarů, přičemž FN Ostrava tehdy zaplatila zhruba 10 milionů dolarů," uvedlo Babišovo ministerstvo.

Poněkud paradoxní na tom je, že oba ministři byli včera na koberečku u prezidenta Zemana a svorně tam tvrdili: Spor mezi námi není. Novinářům řekli, že spolu žádnou při nevedou a že jim jde oběma o transparentní hospodaření. „Občané nás nezvolili proto, abychom se mezi sebou hádali,“ uvedl včera Němeček. „Není to žádný osobní spor s panem Němečkem,“ dodal Babiš.

„Je stále mnoho věcí, které je potřeba změnit, a pro mě ten systém funguje na základě systému pana Šnajdra z minulosti,“ uvedl Babiš. Trestní oznámení však nakonec nenamířil přímo na Němečka, ale na neznámého pachatele. Právě nákup kybernetického nože však Babiš s Němečkem spojoval a komentoval to na Twitteru slovy: „Rozumím tomu, že stavět dům v Čeladné je drahá záležitost.“ Reagoval tak na Němečkův dům za 10 milionů v Beskydech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

horstfuxteleshop ( 20. listopadu 2014 14:57 )

a ty patříš na klecový lůžko do cvokhauzu, hňupe

ingmarie ( 20. listopadu 2014 14:49 )

 Zloděj volá :chyťte zloděje!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa