Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Semelová se navezla do oběti komunistů Horákové: Posudek ji však potěší!

Autor: simao - 
22. listopadu 2014
17:33

Marta Semelová zpochybnila ve vysílání ČT proces s doktorkou Miladou Horákovou, obětí vykonstruovaných monstrprocesů z éry komunismu. Podle Semelové se měla Horáková k činům přiznat. Poslankyně KSČM přidala i další perly a na její hlavu zamířilo trestní oznámení. Jenže státní zástupce má nyní na stole posudek, který hraje ve prospěch Semelové!

"Milada Horáková se přiznala ke své činnosti... O tom dost pochybuju, že to byla vynucená přiznání," pronesla Marta Semelová letos v únoru v pořadu Hyde Park.

"Naprosto bagatelizuje oběť Milady Horákové. Ačkoliv bylo prokázané, že její přiznání bylo vynucené, ona si s jízlivým úsměvem dovoluje tvrdit, že se přiznala a provaz si vlastně zasloužila," reagoval Dušan Makovský ze sdružení ProtiAlt. A byl jedním z těch, kteří na Semelovou podali trestné oznámení. Semelová se přitom vyjadřovala k případu, který vedl až na popraviště pankrácké věznice. Po vykonstruovaném procesu tam skončila česká politička a oběť justiční vraždy Horáková.

Poslankyni KSČM nyní hrozilo vězení. Musela jít k výslechu, mj. kvůli údajné podpoře a propagaci hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka.

Jenže právě kvůli tomuto nařčení se do práce dali politologové ze Západočeské univerzity v Plzni. A vypracovali posudek o 50 stránkách, který má nyní v ruce státní zástupce Jan Petrásek. Jak posudek vyzněl? Ve prospěch nebo v neprospěch Semelové? O tom informovaly tento týden lidovky.cz.

Posudek prý řešil nejen Semelovou, ale i návaznost současné KSČM na KSČ. "Posudek konstatuje, že zde není hnutí, které by směřovalo k potlačení práv a svobod občana na levé straně politického spektra. Pokud tak někdo mluví, jsou to jen jednotlivci, jejichž vyjádření nejsou součástí programu či stanov hnutí, jehož jsou členy," uvedl pro lidovky.cz Petrásek. Není tak podle něj koho podporovat. A to hraje ve prospěch "rudé Marty" Semelové, která si za svými slovy z vysílání ČT stojí. Obvinění Semelové se odložilo právě kvůli vyhotovení posudku. vyhráno ještě zcela nemá, ale posudek vyznívající v její prospěch ji patrně udělal radost.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

villi ( 9. ledna 2016 18:49 )

AŤ ŽIJE KSČM !!! KSČM JE PRAVDA !!! KDO NECHCE SLYŠET PRAVDU JE ZLOČINEC,ROZVRACEČ A VLASTIZRÁDCE !!! DANĚ,PRÁCI,ŽIVOTY A JISTOTY VÁM NEBEROU KOMUNISTÉ !!! CHCETE SI DÁL UTAHOVAT OPASKY???

anka ( 23. listopadu 2014 00:06 )

a jaky je vas nazor na soudruzku Semelovou a dr. Horakovou....o tom je ten clanek, vite...

anka ( 23. listopadu 2014 00:00 )

proc vy vzdycky obhajujete vsechno ruske, a nenavidite vsechno americke? Projel jste se americkymi staty, projel jste se ruskem _ kdybyste si musel vybrat, kde byste chtel zit???

japos22 ( 22. listopadu 2014 23:58 )

Fašoun na tebe sedí a slovo hloupé taky

japos22 ( 22. listopadu 2014 23:57 )

Ty mi připadáš směšné téma, tak to nehrej na nic jiného - a fašoun na tebe fakt sedí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa