Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Janouškův první den v kriminále: Lékařská prohlídka a 4 rohlíky

Autor: šim, Ladislav Křivan - 
19. listopadu 2014
12:08

Odsouzený lobbista a podnikatel Roman Janoušek (46) si začal v úterý v brněnské věznici odpykávat svůj 4,5letý trest za úmyslné sražení Vietnamky. Jaký byl jeho první den, čím si prošel a co měl k obědu?

Kdo si vsadil, že mocný Roman Janoušek, šedá eminence hlavního města Prahy, nikdy do kriminálu nenastoupí, projel svůj vklad na celé čáře. Odsouzený podnikatel v úterý 18. listopadu kolem poledního se dostavil na vězeňskou vrátnici, nikoli však v Praze – Ruzyni, ale překvapivě v Brně.

Janoušek, jenž v poslední době v každém rozhovoru a vystoupení hořekoval nad svým podlomeným zdravím, nastoupil i přesto, že teprve ve středu měl soud na programu zabývat se jeho žádostí o odklad nástupu do vězení ze zdravotních důvodů, kterou nakonec zamítnul.

Co ho ve vězení čekalo? Místo přivítání byla na programu hned lékařská prohlídka. „Každá vězněná osoba, která nastoupí do výkonu vazby nebo do výkonu trestu, se podrobí vstupní zdravotní prohlídce a na základě ní je určena zdravotní klasifikace. A podle toho dispečerka generálního ředitelství vězeňské služby určí tuto osobu pro výkon trestu ve věznici v rámci České republiky,“ řekla Blesk.cz mluvčí brněnské věznice Dana Krejčířová. Právě brněnská věznice v Bohunicích disponuje také přidruženou nemocnicí.

Pokud by lékaři ve věznici zjistili, že o jeho zdravotní stav nemohou dostatečně pečovat právě ve vězeňské nemocnici, podala by věznice žádost k soudu, aby byla tato osoba léčena v civilním zdravotnickém zařízení. „Pak je na rozhodnutí soudu, zda tomuto návrhu vyhoví,“ dodala mluvčí, která také popsala, jaký je ve věznici režim a co dostal Janoušek dobrého k jídlu.

K obědu to byla hovězí polévka a debrecínský guláš s knedlíkem. K večeři to byla rýže s vepřovým plátkem po orientálsku a dnes ráno ke snídani klasicky čtyři rohlíky a budapešťská pomazánka a čaj,“ vyjmenovala jídelníček Krejčířová.

Režim ve věznici:

6.00 – budíček
11.00
– oběd
21.00
– večerka

Video Roman Janoušek má za sebou první noc v kriminále. - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

rosemil71 ( 24. listopadu 2014 20:24 )

Ať tam chcípne,zmetek.

tgbb. ( 21. listopadu 2014 18:14 )

Rath je zloděj z ČSSD, ti mají privilegia, Janoušek je z ODS, takže má u "nezávislého" soudu řízeného vládní pakáží z ČSSD smůlu.

salto ( 21. listopadu 2014 14:06 )

Janoušek nás všechny přežije, Ráthovi kriminál taky prospěl, doufám, že Romana na uvítanou párkrát odháčkovali...

zarazenyprd ( 21. listopadu 2014 08:56 )

To, zda Janoušek z ODS se dožije vánoc záleží na rozhodnutí sekretariátu vládnoucí ČSSD. Pokud řekne NE, tak se najednou zjistí, že zemřel na něco nevyléčitelného/omylem si třikrát prostřelil hlavu/utopil se v kýblu sraček.

obluda.pb ( 20. listopadu 2014 01:10 )

je to shýzák...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa