Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Ministr vnitra Chovanec dostal dopis s jedem: Poslali ho z ciziny

Na ministerstvo vnitra řízené Milanem Chovancem přišla obálka s jedem.
Na ministerstvo vnitra řízené Milanem Chovancem přišla obálka s jedem.  (Autor: Archiv Blesk.cz)
Autor: ČTK, max - 
19. listopadu 2014
10:55

Milanu Chovancovi přišla na ministerstvo vnitra obálka s jedem. Podle ministra šlo o látku na bázi kyanidu, která se nyní zkoumá. Dopis přišel ze severu Evropy.

Milan Chovanec nechtěl spekulovat o tom, kdo za útokem stojí.  „Zjištění příčin nechám na policii. Musím nicméně vzít v potaz, že jsme na Ministerstvu vnitra udělali mnoho důležitých rozhodnutí a začali zločincům šlapat na paty. Například jsme začali bojovat s drogovou mafií nebo jsme podpořili kurdské kolegy v boji proti Islámskému státu,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec.

Obsah obálky nyní zkoumají odborníci. Chovanec ale řekl České televizi, že šlo o látku na bázi kyanidu. Jakmile obálka prošla kontrolou na nástražný výbušný systém, byla látka vložena do neprodyšného obalu. Teprve potom ji zajistila policie a hasiči.

Zásilky s bílým práškem obdržely některé úřady včetně Hradu už v září. Podle prezidenta Miloše Zemana byl tehdy dopis napsán ve jménu Islámského státu a protestoval proti české zbrojní pomoci iráckým Kurdům.

Podle dnešního vyjádření ministra Chovance není pravděpodobné, že by šlo o stejného pachatele jako tehdy. „Látka je naprosto jiná, v obálce nebyl průvodní dopis,“ řekl ministr.

berlin71 ( 19. listopadu 2014 16:36 )

Ted teda vazne: Stydte se vsichni!!! Tolik generaci ziji Romove v Ceske Republice a vy nejste schopni se solidarne a lidsky chovat. Existuje tolik zemi na svete, kde vsichni lide maji nejen sva ale i stejna prava. Moralne ste tak zaostaly, ze se zavas musime ve svete stydet!!! mely by jste o tom zacit premislet, ze zijeme v 21. stoleti a vy s vasema cinama dokazujete jak jste zaostali. Vsichni se bavite o salafistech, ale vy Cesi nejste ani o chlup lepsi, vy jste zakerny a nemate tu schopnost se lidsky a solidarne chovat vuci nemcinach. Ono je jednoduche nekoho utlacovat, ponizovat a urazet. Ale kdyby jste jako narod za neco staly, zacali by jste se konecne o to starat, aby i ti co jsou stoleti potlacovani jako mensina v nasem spolecnem state konecne ziskaly statut rovnosti. Jste ostudou cele demokraticke Evropy. Nevite co to znamena zit rovnopravne. uz ste nekdy neco slysely o ustave??? Nevypada to tak!! Co je velice smutne, je, ze i cesti politici delaji celosvetove jen spatny Image Ceske zemi viz.pan Zeman § Klaus. Jediny solidny clovek byl pan Havel, ten neco prodelal a vedel za co bojoval a je celosvetove jako jediny cesky politik uznavany! To jak vy volite reprezentacni hlavy statu svedci o vasi mentalite. V ceske zemi se pouze krade, tuneluje a podvadi. Z vas vsech si ja jako ROM tady na tomto chattu delam pouze srandu. Rad bych se nekdy zasmal, ale tolik zleho, jako vychazi z vas zlomi i nejsilnejsiho cloveka. Stydte se za vase malomestanske nazory. Jste velice oskliva vyzitka v Evrope. Vase mentalita je srovnatelna s tou tech nejnevyvynutejsich zemi na svete a to v 21. stoleti v Evrope. Jste necivilizovani, nic vic a nic mene!! P.S.: V tomto pripade se nejedna o zadny Klon meho nicname! a ted muzeme zase pokracovat v zajetych kolejich, protoze s vami to ani jinak nejde vy bidnici!!!! Chanovsky baron na HRAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!

prasulka ( 19. listopadu 2014 14:59 )

prasulka ( 19. listopadu 2014 14:59 )

prasulka ( 19. listopadu 2014 14:58 )

prasulka ( 19. listopadu 2014 14:58 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa