Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vypískaný Zeman vzkázal voličům: Červené karty nechte doma!

Autor: simao - 
18. listopadu 2014
12:08

Protest s červenými kartami, které ukázali nespokojení voliči prezidentu Zemanovi a vyzvali jej k odstoupení, má ohlas i v zahraničí, dnes jej pak komentoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Jeho ústy nyní Zeman lidem vzkázal, ať karty příště nechají doma. Čím argumentoval?

Pro Miloše Zemana to byly perné chvilky. Před zraky prezidentů Německa, Polska, Maďarska a Slovenska byl vypískán, zatímco ostatním státníkům dav naslouchal. Český prezident rozdělil společnost, i když chtěl být prezidentem dolních 10 milionů.

Projevilo se to i při včerejší červené kartě pro Zemana, která se stala nečekaným symbolem 25. výročí sametu. Protesty proti Zemanovi totiž zastínily historické události. Na dnešní tiskovce se k nim vrátil i Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Předně poděkoval všem zahraničním prezidentům, že se Zemanem včerejší program absolvovali. A vrátil se i k tvrzení, že vejcem trefili demonstranti i německého prezidenta Gaucka. „Vzal to s humorem, za to mu patří velký dík,“ trval Ovčáček na svém, že Gaucka trefili, i když to německá ambasáda dementovala. 

„Pan prezident je vždy připraven k dialogu se svými odpůrci,“ upozornil Ovčáček a jako důkaz použil Zemanovu nedávnou návštěvu v Moravskoslezském kraji. „Názoroví oponenti mají přednost při položení dotazu v rámci debat na náměstích,“ upozornil mluvčí. „Albertov takovou výměnu bohužel neumožňoval, křik totiž není argument, křik není dialog,“ vzkázal Zeman Ovčáčkovými ústy. K akci, kdy lidé ukázali Zemanovi na Národní třídě červenou kartu, mluvčí poznamenal: „Karty, červené nebo zelené, vystavují voliči ve volbách. Nyní by ale měly karty zůstat doma.“

Video Video: Miloše do koše! - Tomáš Koníček
Video se připravuje ...

Ovčáček se vyjádřil i k dokumentu, který začal kolovat při příležitosti 25 let od sametu po sociálních sítích. Má jít o prohlášení, ve kterém měl Zeman mluvit v listopadu 1989 o masakru na Národní třídě, ačkoli na sobotní konferenci na pražském Žofíně uvedl: „Přátelé, nebyla to žádná krvavá řež, nebyl to žádný nestandardní masakr, byla to jedna z iks demonstrací.“

„Tento text, který šířil např. ministr Jiří Dienstbier, je falsum, protože je podepsán Ing. Miloš Zeman, pracovník Prognostického ústavu,“ vzkázal Ovčáček. Zeman však prý tehdy pracovníkem „prognosťáku“ nebyl, a tak by se tak nepodepsal. „V listopadu 89 byl pan prezident ve výpovědní lhůtě, už potřetí byl totalitním režimem vyhozen ze zaměstnání,“ dodal Zemanův mluvčí.

Video Zprávy: Výprask pro Zemana nejen za k*ndy! A "zloděj" Klaus"? - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

cid2000 ( 24. listopadu 2014 15:49 )

Tady je potřeba spojit síly. Havlisté s kalouskovci s knížetem/bakalovcema jsou jednotní a ke všemu odhodlaní mafiáni.A vy se tady zase hádáte a polemizujete.Tahle parta mafiánů připravuje Český Majdan!!Stačí sehnat a zaplatit pár tisíc lidí(rozdat jim červené karty,transparenty,vlajky), nejlépe studentů, mládeže, pár set radikálních fanoušků Sparty,Slávie,Baníku, kteří uvítají nějaký masakr, možnost si dokopat pár lidí a demokratický převrat je tady vážení jako fík!!!Tahle skupina mafio-oligarchů z SOS09,Oo.Dd.Ss. uvažuje , že nechá dovést do České republiky i pár tisíc zaplacených nezaměstnaných občanů z Polska a Ukrajiny autobusama!!Budou ze sebe dělat v davech v Praze České občany co nesouhlasí s volbama!!!Tuto informaci přepošlete dál!!!Obávám se, že se připravuje i něco závažnějšího většího na Zemana.Už teď se v Tv,rádiu,novinách nikdo oficiálně nedozví co vlastně řekl a jak to řekl.Všechna jeho veřejná prohlášení občanům jsou pokroucená,neůplnná,úmyslně vytržená z kontekstu!!Jak je toto možné, že se nedozvím jako občan co řekl náš oficiálně demokraticky zvolený prezident České republiky občanům?Kdo má tuhle moc dezinformací/informací,že se může veřejně lhát a dezinformovat přímo ve státní Tv Čt24?.............připravme se na Český Majdan v režii havlovců a CIA!!!!Někdo si přeje aby ČR nebyla suveréní stát co si občas sem tam rozhodne věci podle svého!!...........češi jsou vždy zabořeni buď, v Ruské nebo USA p.r.d.e.l.y.

ninga ( 21. listopadu 2014 23:43 )

pak nastoupíš ty, budeš-li ovšem chtít

ninga ( 21. listopadu 2014 23:42 )

včera mi přišlo na účet 10.000 USD, převedeno na české koruny. vůbec nevím, kdo to posílá, ve zprávě pro příjemce je ale napsáno US EMBASSY, takže už tuším!

wandzi ( 19. listopadu 2014 12:57 )

abyss ( 19. listopadu 2014 12:32 )

Je skutečně ubohé, jak někteří dokáží překroutit jasně napsané k obrazu svému, tak jako b.r.s.a

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa