Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Exministr obrany Picek: Z generála se stal starosta!

Autor: shp, ČTK - 
13. listopadu 2014
23:11

Novým starostou Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi se stal bývalý ministr obrany Vlastimil Picek (57) z hnutí Podpora občanů. Je přitom stále armádním generálem a poradcem prezidenta Miloše Zemana.

Novou koalici sedmnáctitisícového města bude tvořit vítězný spolek Naše dvojměstí s hnutím Podpora občanů a hnutím PRO sport a zdraví. „Chtěli bychom mít otevřenou a transparentní radnici, chtěli bychom více informovat občany o tom, co se tady děje, co se bude připravovat, jaký bude rozvoj města,“ řekl Picek.

V rámci volebního období chce také zřídit dům pro seniory a jednat o problémech spojených s těžbou písku ve Staré Boleslavi. „Jsou tam některé věci, které jdou proti zájmům občanům, a na to bychom se chtěli podívat,“ doplnil Picek.

V říjnových komunálních volbách zvítězilo uskupení Naše dvojměstí, které získalo šest z 21 zastupitelských křesel. Druhá skončila Podpora občanů s pěti zastupiteli, třetí ODS se třemi zastupiteli. Dva mandáty získaly ČSSD a TOP 09, po jednom pak hnutí Pro sport a zdraví, Nezávislí 2014 a KSČM.

Do zastupitelstva se za Pickovo hnutí dostal také například skifař a olympijský vítěz Ondřej Synek. V opozici sedí například poslanci poslanci Stanislav Huml (ČSSD) či Nina Nováková (TOP 09).

Koalici v uplynulém volebním období tvořila v dvojměstí Brandýs nad Labem-Stará Boleslav ODS v čele se starostou Ondřejem Přenosilem a TOP 09.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa