Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemanovo Stmívání: Zakouřil si ve vlaku, ukázali mu jen tmu!

Autor: simao, kru - 
12. listopadu 2014
13:14

Miloš Zeman má na svých cestách po krajích řadu zážitků. Tentokrát se svezl i úzkokolejkou. Prezidentská jízda nebyla jen tak – nemohla chybět ani cigaretka. Zeman toho však z okolní připravené tratě příliš vidět nemohl. Svezli ho totiž potmě.

Prezidentský parní vlak vyrazil na Osoblažskou úzkokolejku v úterý večer, a to v rámci Zemanovy třídenní návštěvy Moravskoslezského kraje. Na prezidenta se ve vlaku těšili.

„Jízda parního vlaku s prezidentem ČR je pomyslnou třešničkou na dortu na závěr letošní úspěšné sezóny. Navíc ve čtvrtek 13. listopadu tomu bude přesně 10 let, kdy náš parní vlak vyjel na Osoblažské koleje poprvé. Návštěva prezidenta je tedy pěkným dárkem našemu malému podniku,“ uvedl pro osoblazsko.com Pavel Schreier ze Slezských zemských drah.

Zemanova Potěmkiáda

Zeman vyrazil z Krnova do Třemešné, kde přestoupil do parního vlaku. Do Osoblahy přijížděl zhruba v půl šesté. Tedy už za tmy. Pečlivé přípravy na prezidentskou jízdu tak přišly poněkud vniveč.

Před Zemanovým příjezdem se totiž upravovalo okolí trati. Vyřezávaly se stromky i keře, sbíraly se odpadky. Snad aby nic nenarušovalo Zemanův dojem z jízdy. Trochu to připomnělo známou historku o Potěmkinových vesnicích, jenže když padla tma, Zeman si z okolí příliš neužil. „Kdo jel vlakem, tak ví, že z něj za šera a tmy nejde skoro nic vidět. Prezident tak viděl ve sklech zřejmě jen svoji tvář,“ podotkl Blesku Marek z Osoblahy.

A tak se Zeman zabýval jinými věcmi uvnitř vlaku - bavil se s hejtmanem Novákem i senátorem Jaroslavem Palasem, zapálil si cigaretu. „Ve voze panuje dobrá nálada... Popelníčky nakonec přítomny,“ popisovali cestu na Facebooku Úzkorozchodné tratě Třemešná ve Slezsku - Osoblaha.

Provozovatel zodpověděl i otázky, proč si mohl prezident Zeman ve vlaku zakouřit. Provozovatel zodpověděl i otázky, proč si mohl prezident Zeman ve vlaku zakouřit. | Facebook - Úzkorozchodná trať Třemešná ve Slezsku - Osoblaha

Přepravní podmínky tím prezident neporušil. „Tento vlak byl na objednávku, a v tomto vlaku tedy platily zvláštní podmínky dle smlouvy,“ znělo vysvětlení provozovatele. Všem cestujícím se podle něj jízda líbila a personál si nakonec oddychl, že projížďka hvozdy Osoblažského výběžku dopadla na jedničku.

sars ( 12. listopadu 2014 23:04 )

 Už se poblil? ještě ne? škoda, máme to vsazeno, tak do šesti měsíců musí. ....

reknirmareno ( 12. listopadu 2014 19:27 )

Kdo je amaea?

milan1959 ( 12. listopadu 2014 19:15 )

Dejte už pokoj s tím ovarem Tohle je zajímavější: Ve vesmíru nyní probíhá unikátní manévr. Sonda Rosetta vypustila modul Philae, který po páté hodině odpolední přistál na povrchu komety 67P/Čurjumov-Gerasimenko. Celá akce probíhala několik hodin, během čekání na první snímky z povrchu komety musí v řídícím centru řešit první komplikaci: nevystřelily kotvící harpuny.

zabibol ( 12. listopadu 2014 18:53 )

Milouš neviděl nic a ani by neviděl, protože chlastal.

reknirmareno ( 12. listopadu 2014 18:50 )

To taky a prekracoval i rychlost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa