Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman po aféře K*nda zdravil Havířov: Kurvahošigutntag!

Autor: kru, simao, ČTK - 
10. listopadu 2014
19:03

Prezident Miloš Zeman se dnes vydal do Havířova, kde předstoupil před zaplněné náměstí. Když už se ho nikdo nezeptal na aféru K*nda, připomněl se sám. A svérázně pozdravil lidi na Ostravsku. A opět citoval. Použil k tomu známý film Kurvahošigutntag!

Zeman dnes zahájil třídenní návštěvu Moravskoslezského kraje. V Havířově dekoroval prapor města, na oplátku dostal pozvánku na Setkání hornických měst a obcí, které se v Havířově bude konat příští rok v červnu. Přijet má prý i s manželkou Ivanou. Na pódium před havířovské občany však Zeman předstoupil bez první dámy.

Pořvávali na Zemana, mírnil je policista

V Havířově přitom lidé zaplnili náměstí. Studenti podle Havířovského deníku vítali Zemana sprostými slovy, které použil v kontroverzních Hovorech z Lán. "K*nda sem, k*nda tam", říkal tehdy prezident a rozlítil řadu lidí... „Študáky“ však umírnil policista v civilu. Vidět však byl i výrazný transparent se srdíčkem a nápisem „K*rva, k*nda, sr*čka, to je naše značka“.

Zemana má nyní s vulgaritami spojeného řada lidí. Přímých dotazů na Hovory z Lán se však Zeman v Havířově nedočkal. A tak svému publiku naoko vynadal, že se jej nezeptalo. „Jsem na Ostravsku, kde lidi mluví od srdce. Proto řečeno slovy filmu Věry Chytilové Kurvahošigutentag, já vám za to ze srdce děkuji,“ pronesl Zeman.

S občany však Zeman diskutoval na tradiční témata – byly jimi třeba nezaměstnanost v regionu, privatizace bytů OKD, zavedení eura, ale i trest smrti. S ním Zeman nesouhlasí. „Důvodem je především možnost justičního omylu. Byl bych však pro zavedení trestu doživotních nucených prací. Je to větší trest, než jen několik sekund strachu před popravou,“ uvedl Zeman.

Podpořil starosty, mluvil o zlodějích kovů i pálení domácích „raket“

Již předtím řešil Zeman další problémy při setkání se zastupiteli. A podpořil starosty a primátory usilující o zákaz výkupu kovového šrotu. Podle Zemana nepatří k problematickým podnikům pouze sběrny, ale i vrakoviště. „Myslím si, že existuje několik typů podniků, které pomáhají k nelegálnímu obohacování, to jest k legalizaci krádeží. Mimochodem nejsou to jenom tyto sběrny šrotu, jsou to například i vrakoviště, protože na vrakoviště přivezete ukradené auto, rychle ho rozděláte na náhradní díly, a nikdo vás nepostihne, a to je také velký obchod,“ řekl Zeman při setkání na krajském úřadě.

Prezident uvedl, že plně souhlasí s návrhem na zákaz výkupu kovového šrotu. „Já bych vedle sběren železného šrotu do toho doporučoval zahrnout, respektive rozšířit to právě o ta vrakoviště, protože to je naprosto stejný problém,“ uvedl Zeman.

V diskusi se dnes otevřelo i téma životního prostředí, které je v regionu nejhorší v zemi. Kraji se nelíbí, že dvakrát neuspěl s novelou zákona o ovzduší, která by umožňovala zpřísnit kontroly domácích topenišť. Podle Zemana však nelze zhoršenou kvalitu ovzduší v regionu svádět pouze na průmyslové podniky a dopravu. Připomněl, že někteří lidé stále topí tzv. raketami, tedy plastovými lahvemi naplněnými vyjetým olejem. „Protože to čoudí, ale v noci to nikdo nevidí, tak to je jeden z velmi podstatných faktorů znečištění životního prostředí,“ podotkl Zeman.

ninka64 ( 11. listopadu 2014 15:14 )

http://www.k213.cz/Pussy-Riot-v-plne-nahote

ninka64 ( 11. listopadu 2014 15:14 )

http://www.k213.cz/Pussy-Riot-v-plne-nahote

jentakjen-vegeta ( 11. listopadu 2014 03:56 )

Jojone, umíš-

japome ( 11. listopadu 2014 03:07 )

ninunka ( 11. listopadu 2014 00:42 )

ty sama jsi nesmysl když nevíš o posvěcení oposmlouvy, Špidlovi a předání moci Zemana jemu- a tím totiž všechno souvisí shruto:nákup Bakaly byl předem připravován- jak ČSSD, tak ODS

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa