Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš dál útočí na ministra zdravotnictví: Na mol opilý vyzýval muže k tanci!

Válka mezi ministry: Andrej Babiš (ANO) dál útočí na Svatopluka Němečka (ČSSD)
Válka mezi ministry: Andrej Babiš (ANO) dál útočí na Svatopluka Němečka (ČSSD)  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: simao, ČTK - 
10. listopadu 2014
16:50

Nenechává na ministrovi zdravotnictví nit suchou. Andrej Babiš (ANO) pokračuje v útoku na Svatopluka Němečka (ČSSD), se kterým je delší dobu ve při. Ministr financí dokonce chystá trestní oznámení kvůli hospodaření ostravské nemocnice, kterou Němeček v minulosti vedl. A píše o tom, jak prý Němeček „juchal“ údajně opilý ve Znojmě.

Babiš se pustil do Němečka již v pátek, kdy ministrovi zdravotnictví přes Twitter vzkázal, že „by měl urychleně nastoupit protialkoholickou a psychiatrickou léčbu“. Naznačil i to, že Němečka má ovládat exposlanec ODS Marek Šnajdr. Němeček, který Babiše kritizoval za zneužívání novin, to označil za „podpásový sprostý útok“. 

Babiš však v útocích pokračuje. Tentokrát na svém blogu na idnes.cz. „Já možná nedokážu, že má pan Němeček problémy s alkoholem, pokud bude uklízečka na ministerstvu zdravotnictví disciplinovanější než pan Němeček a pokud bude poslancům zdravotního výboru hloupé přiznávat, že je na mol opilý pan ministr na říjnovém výjezdním zasedání ve Znojmě vyzýval k tanci,“ napsal Babiš.

Tvrdý střet dvou členů Sobotkova kabinetu a Babišovy tweety přitom řešila již i Sněmovna. Opozice předváděla čirý úžas nad tím, že se ministři označují navzájem za zloděje. Babiš totiž zveřejnil na Twitteru i domněnku, že ministr Němeček nepřišel k penězům na desetimilionovou vilu v beskydské Čeladné úplně čistě. Spojil to s nákupy pro fakultní nemocnici v Ostravě, kterou Němeček vedl.

Babiš dodal: „Rozumím tomu, že stavět dům v Čeladné je drahá záležitost.“ Ale nyní zachází ještě dál. Chystá prý trestní oznámení právě kvůli hospodaření ostravské fakultní nemocnice. Babišova podezření se prý týkají nejen kybernetického nože, ale i počítačové tomografie (CT).

Podle nemocnice už policie podezření kolem kybernetického nože prověřovala a případ byl odložen. „K otázce CyberKnife mohu potvrdit, že nákup přístroje již byl v rámci trestního oznámení prošetřován policií a celý případ byl státním zastupitelstvím odložen,“ napsal ČTK mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Tomáš Oborný. Podle něj pořizování přístrojové techniky kontroloval i audit ministerstva financí. Nemocnice zatím nemá výslednou zprávu k dispozici.

Němeček na oznámení reagovat nechce, podle něj by vláda měla řešit skutečné problémy ve zdravotnictví. Premiér Sobotka (ČSSD) si myslí, že by si to ministři měli mezi sebou vyříkat, a ne podávat trestní oznámení. „Je to věc, která je metodou pana Babiše, pro nás, pro sociální demokraty to není metoda. My nebudeme podávat trestní oznámení na ministry z hnutí ANO,“ uvedl dnes Sobotka. Němeček jej prý ujistil, že má svědomí čisté.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ninka64 ( 10. listopadu 2014 23:02 )

Němeček by se měl zpovídat před soudem a to nejen z předražených nákupů přístrojů, ale i z kšeftů kolem hotelu Čeladenka, z evropské dotace na tento hotel a ze směšného nájmu za tento hotel, který přihrál svému kamošovi z ČSSD a dokonce zapojil do prosperity hotelu zdravotní pojišťovny tím, že mu přihrál předražené ozdravné pobyty pro děti. ČSSD by se k tomu měla postavit čelem a toho pána nejen zbavit funkce ministra, ale předat ho k trestnímu stíhání.

sars ( 10. listopadu 2014 20:21 )

 P Bureš chce ovládnout MZ, smazne každého, vse to jede podle starých praktik, korupce, rozkrádání, osobní závislosti, je to vyšperkované vlastnictvím několika tiskových periodik. Bravo teď jsme ovčani. ..

sars ( 10. listopadu 2014 20:15 )

 P Bureš chce ovládnout MZ, jděte mu z cesty nebo vás smazne

e.44 ( 10. listopadu 2014 20:12 )

Přesně tak. Do Primy zatím zasek jenom jeden dráp a už tam vyházel několik lidí a nahradil je svejma. A rozhodně nešlo o žádný šmejdy nebo gaunery, právě naopak, jenže Babiš potřebuje mít všude svoje lidi, co budou hrát výhradně pro něj a pomáhat mu hrabat pod něj.

marmat ( 10. listopadu 2014 20:07 )

Doktoři je jedna kapitola, vedení nemocnic s lobisty kapitola EXTRA-KAPITÁLNÍ Ředitel nemocnice na HOMOLCE vše odstartoval a vede zatím ligu zmapovaných a korumpovaných hajzlíků a je exemplární a první VELKÝ úlovek Babiše-ale opravdu "za všechny prachy"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa