Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bakala pustoší Šumavu: K chatě si nechal postavit tunel!

Autor: Jiří Fabián - 
10. listopadu 2014
05:00

Už ani na Šumavě není svět v pořádku… Může za to Zdeněk Bakala (53), muž s nejlepším povoláním – uhlobaron. I ten si ale občas hraje na horníka: ke své zdejší chatičce si vykutal parádní tunel!

Sídlo na Modravě zapuštěné do svahu přišlo Bakalu s několikahektarovým pozemkem bratru na 200 milionů. Stavba, jež se honosí třeba obřími okny (3x10 metrů) z USA, z nichž největší váží 1,5 tuny, byla zkolaudována v roce 2007.

Teď se ale do zdejšího chráněného území znovu vrátily stroje a hejna dělníků. Pozemek brázdí hluboké koleje a vrší se tu materiál, stavební buňky a kopce zeminy.

Miliardář zaryl do země, jako kdyby hledal novou uhelnou sloj: dobudoval zadní trakt domu, patrně s technickým zázemím, a vyvedl od něj tubus tunelu. Autem tak lze pohodlně přifrčet podzemím nejspíš rovnou do vířivky a druhou stranou domu zase vyjet…

Zdeněk Bakala vlastní na Modravě ještě jednu vilu s popisným číslem 14. Zde je také přihlášen k trvalému pobytu. Krásně zrekonstruovaný dům je podle květin v oknech a zaparkovaného luxusního automobilu jeho rodinou obývaný.

A někdo, zřejmě uhlobaron sám, odsud přes údolí pozoruje, jak necelý kilometr vzdálená stavba s číslem popisným 15 pokračuje.

Za sklem bylo totiž vidět hvězdářský dalekohled namířený potřebným směrem. Zájmu se nelze divit – jako architekt amatér má megachatu »na svědomí«. Tunel bude v pořádku, hlavně ostravští nájemníci jeho bytů mohou dosvědčit, že v tomhle oboru je Bakala naopak profík.

Blesk Víte, že?

Poté, co se Bakala přihlásil v Modravě k trvalému pobytu a odvádí tu daně, zvedl se obci několikanásobně rozpočet. Porodné je tu 60 tisíc, děti dostávají 5 tisíc na letní tábor a občané 15 metrů palivového dříví.

zkzkz ( 12. listopadu 2014 15:44 )

A ty ne?

jana52 ( 12. listopadu 2014 10:08 )

oprava.... kteří kvůli mamonu NEJDOU na ruku.....

jana52 ( 12. listopadu 2014 10:08 )

... mně víc vadí ti, kteří mu to povolili. A ty někdo musel zvolit, takže si je zvolili místní. To je ten průšvih, že většina lidí nadává a přitom jsou schopní pro prachy vlízt do zadnice jakémukoliv zmetkovi, který má prachy za to, že okradl a okrádá lidi bez slitování. Kdyby tady žili lidi, kteří kvůli mamonu jdou na ruku takovým šmejdům, bylo by líp.... ale to je už hodně velká utopie..

abvydavatelstvi ( 11. listopadu 2014 20:34 )

Ja žádnou chatu nevidím ..... jenom bunkr a zničenou přírodu... . Dej hlupakovi moc a penize.... zničí celou planetu... Takový člověk bude brzy potrestán ..... zničí ho jeho vlastní chamtivost a strach ze smrti .... těžce se mu bude opouštět všechny ty majetky a prachy.... Přijde nemoc.... staří... a smrt... s holym zadkem se narodil s holym zadkem i odejde....

piskuntalek1 ( 11. listopadu 2014 14:04 )

o co a čeho se bojí, o mozoly z práce ? ? ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa