Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie žádá o vydání nevidomého senátora z ODS: Kvůli čachrům s majetkem na Praze 11!

Nevidomý senátor Milan Pešák (ODS)
Nevidomý senátor Milan Pešák (ODS)  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
5. listopadu 2014
21:30

Policie žádá horní komoru o vydání senátora ODS Milana Pešáka. Chce ho stíhat za podíl na údajně nevýhodném prodeji majetku v Praze 11, kde byl dříve zastupitelem, uvedla dnes Česká televize (ČT).

Podle ČT jde v případě žádosti o vydání nevidomého senátora o prodej pozemků v roce 2010. Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) už v této věci obvinili 40 lidí.

Pešák ČT řekl, že se cítí nevinný a na hlasování si už nepamatuje. Podle policie se společně s dalšími 39 zastupiteli v roce 2010 podílel na nevýhodném prodeji například pozemků v pražských Roztylech a parcel v okolí ulice Stříbrzkého. "Cítím se šikanován za svá politická rozhodnutí," řekl televizi senátor, o jehož vydání by podle ČT měla horní komora rozhodovat zhruba za měsíc.

"Vyšetřování je vedeno pro podezření ze zneužití pravomoci úřední osoby a porušení povinnosti při správě cizího majetku, kdy škoda byla předběžně vyčíslena na zhruba 20 milionů korun," řekl veřejnoprávní televizi mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Někdejší prezident Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých ČR Pešák byl do Senátu zvolen právě za Prahu 11. A to v roce 2010, takže mandát mu vyprší za dva roky. Senát zatím naposledy hlasoval o vydání některého ze svých členů loni v říjnu, odmítl vydat bývalou primátorku Frýdku-Místku a tehdejší senátorku Evu Richtrovou (ČSSD). Policie ji chtěla stíhat za to, že spolu s radními před čtyřmi lety schválila údajně předražené zakázky na hloubení a čištění příkopů. Senát dosud vydal ke stíhání sedm svých členů, šestkrát byl proti.

kukuku ( 7. listopadu 2014 01:12 )

U Tebe jsem hlavně nepoznal, kde je Tvá inteligence.

kukuku ( 6. listopadu 2014 19:09 )

Ty blbko. Jestli existuje Záblatíčko opravdu nevím a nemíním to jít hledat, protože to důležité není. Co to je abstrakce, zase nevíš Ty - to je jako obecná řeč, jestli se má hlavní město udělat ze Záblatíčka nebo městské části Bohnice, kam patříš.

salto ( 6. listopadu 2014 13:42 )

Navrhuji rozšířit lustrační zákon (zatím přisluhovači a členové StB, KSČ, LM) o členy ODS a TOP09

kukuku ( 6. listopadu 2014 12:03 )

Vyrypovat jsi začala Ty. X-tvých "podnikatelských" připomínek jsem ignoroval, až pak jsem Ti začal odpovídat. Podle odpovědí opravdu budeš metropolitní blbka s retardací intelektuálního vývoje, ve svých představách něco víc (místně obvyklá naprosto neoprávněná představa), ale reálně neschopná na názory jiných reagovat. Když jsi začala o neexistujícím Záblatíčku, tak sis připadala obrovsky vtipná. Když Ti přišla odpověď se Záblatíčkem, tak už nemáš IQ na to, abys rozuměla.

henes ( 6. listopadu 2014 10:18 )

Už i slepý z.mrdi kradou ,což teprve ti,kteří vidí..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa