Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kalousek: Zeman dělá z Hradu čtvrtou cenovou! Co na to další politici?

Miloše Zemana kritizovala i dvojice Schwarzenberg - Kalousek
Miloše Zemana kritizovala i dvojice Schwarzenberg - Kalousek  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan)
Autor: simao, ČTK - 
3. listopadu 2014
15:18

Miroslav Kalousek se pustil do Miloše Zemana za jeho nedělní Hovory z Lán a slova o kun*ách. Současný prezident prý dělá z Lánského zámečku i Pražského hradu čtvrtou cenovou skupinu a znevažuje odkaz svých předchůdců Masaryka a Havla, myslí si Kalousek. Zemana však kritizují i další politici.

Miloš Zeman v obnoveném pořadu Hovory z Lán opakovaně použil vulgarismy. Přidal vysvětlení, že tak činí i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. A protože Schwarzenberga má prý ráda "pražská kavárna", tak se Zeman chtěl těmto lidem zalíbit. "Je mi opravdovou ctí a potěchou, když se hlava státu mnou nechá takto inspirovat. To mě těší," řekl Blesku ironicky kníže.

K prezidentovu rozhovoru se pak vyjádřil i Miroslav Kalousek. "Věřím, že každý dokáže posoudit míru noblesy, kterou kolem sebe šíří Karel Schwarzenberg a míru noblesy, a toto slovo říkám v uvozovkách, kterou kolem sebe šíří pan prezident Zeman," řekl Kalousek ČTK. "Nám, kterým záleží na odkazu T. G. Masaryka a Václava Havla, vadí, když se z Hradu a lánského zámku dělá čtvrtá cenová skupina," poznamenal Kalousek. On sám však občas nejde pro silnější výrazy daleko. Před 5 lety pronesl ve Sněmovně na adresu Davida Ratha: "Jsem ochoten připustit v rámci pokory parlamentní diskuse, že já se občas opiji a vy se chováte jako d*bil"...

Video Sprosťárny prezidenta Miloše Zemana bez cenzury - Čtenář Blesk.cz
Video se připravuje ...

Sobotka: Zemanova vyjádření sráží pověst Česka

Zemanova vyjádření komentoval dnes i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Podle něj srážejí pověst prezidentského úřadu, dávají špatný příklad a nedělají dobré jméno Česku v zahraničí. "Prezident republiky by se takovým způsobem vyjadřovat neměl. Sráží to pověst prezidentského úřadu, dává to velmi špatný příklad zejména mladým lidem a rozhodně nám to nedělá dobré jméno v zahraničí," komentoval počínání prezidenta Sobotka v sms zprávě pro ČTK. "Vysoký ústavní činitel, zejména pokud jde o prezidenta, by se měl za všech okolností chovat pokud možno profesionálně," doplnil.

Zeman přitom kritizoval i samotnou vládu. "Vláda podle mého názoru dosud ve svém konání učinila jednu základní chybu, když podlehla panu (Miroslavu) Kalouskovi a zkurv*la služební zákon," řekl Zeman v Hovorech z Lán.

U rádia rozlítila prezidentova mluva i ministra zemědělství Mariana Jurečku, který se podobně jako Kalousek pozastavil nad "slovníkem čtvrté cenové". Užití nevhodných slov se nelíbí ani vicepremiérovi Pavlu Bělobrádkovi (KDU-ČSL). "Do oficiálních vyjádření ústavních činitelů vulgarismy nepatří. S výjimkou citací a i tam je třeba opatrně vážit slova," napsal ČTK šéf lidovců.

Hovory z Vidlán

Bělobrádek, stejně jako další politici, byl činný i na Twitteru. Dělal si srandu ze samotných Hovorů z Lán a hledal jejich nový, vhodnější název. Co třeba "Hovory z Vidlán"? Zemanovo počínání pak komentoval i europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09). "Známý srandista Miloš Zeman neustále překvapuje," napsal na sociální síti.

Podle expremiéra Jiřího Paroubka si Zeman "za své sprosťáctví" kritiku zaslouží. Je prý ale třeba odsoudit i sprosťáctví jiných politiků, například Schwarzenberga. "Někdo tady naprosto senilní," poznamenala na Facebooku Paroubkova manželka Petra.

Podle předsedy ODS Petra Fialy se Zeman od počátku snaží rozšířit vymezení prezidentské funkce. "Nyní už ale hranice neposouvá - překračuje je. Nechtělo se mi ani věřit tomu, že prezident České republiky 'hovoří z Lán' tímto způsobem. Je to smutné, nepřijatelné, špatné pro všechny," poznamenal.

radar666 ( 3. listopadu 2014 22:07 )

Kalousek může akorát tak držet hubu.To on přinesl do parlamentu tolik vulgarit,von Kchárl taky mluví s novináři jako dlaždič a nikoho to nezajímá. Tohle je normální hysterie vyvolaná zhrzenými příznivci " Bratrstva knížecího číra " !Tím ,že se budou furt do Zemana nebo Babiše navážet,tím toho svýho slintu na Hrad nedostanou.Navíc je Kalousek takový hovado,že kvůli pravdě fackuje lidi na ulici,a to je normální ? On je ten poslední co si může dovolit moralizovat !!!

franta15 ( 3. listopadu 2014 21:13 )

Pane prezidente, to si nemůžete od Kalouska nechat líbit. Máte důvěru normálních lidí, kteří vás volili. Na takové grázly jako je Kalousek se musí jenom tak jak to děláte. Měl by se najít nějaký způsob jak nás toho grázla zbavit. Určitě najdete způsob jak na to. Jinak provokace tohoto člověka nikdy neskončí. Divím se knížeti, že od něho už nedal ruce pryč, je to tisíckrát čestnější člověk než jeho místopředseda, který ho jenom neslýchaně zneužívá. Nechce se mně věřit, že by ho Kalousek mohl uplácet prachama, které si v politice nahrabal.

franta15 ( 3. listopadu 2014 21:07 )

Kalousku, seš to ty, kreténe? To co píšeš jsou přesně jeho slova. Peníze máš v daňových rájích a tady píšeš takové věci, že by ti měl někdo skočit za krk. Jsi největší hajzl na této diskusi!

franta15 ( 3. listopadu 2014 21:04 )

ANo, je to přesně tak. Nečas a ODS si to nechali líbit a jak dopadli. Místo coby Kalouska zlikvidovali, protože příležitostí měli stovky, tak nechali Nečase padnout a Kalousek se nám občanům i ODS směje do očí. Myslel si, jak teď bude TOP09 a on ta naše nejlepší pravice. Jenže to nepočítal s Babišem. Ten by se teď měl spojit se Zemanem a poslat konečně Kalouska tam kam patří. Způsobil Česku stamiliardové škody, které se ani nedají vyčíslit. Všechno co udělali jeho lidé na jejich ministerstvech teď pracně napravuje nová vláda a stojí to opět další miliardy.

franta15 ( 3. listopadu 2014 21:00 )

Co to tlápeš ty nýmande??? Jaká lůza? Občané jsou lůza a ty jsi ten, který by měl sedět na hradě, že? Nic se mu nestane, i když rozkrade celou republiku. Proč není zodpovědný za to, kolik se tady s požehnáním jeho úřadu - min.financí a celní správy rozkradlo tím, že se pančoval alkohol, umírali lidé, nevybíraly se daně - spotřební, DPH. Nás tady odíral a přitom jako alkoholik držel ochrannou ruku nad těmi, co kradli jako výrobci nebo prodejci alkoholu. To jistě nebylo zadarmo, ani ta povolení pro provozování hazardu! Teď to budeme napravovat 10 let a přitom tento člověk za nic nemůže. A ještě uráží hlavu státu. To by si nikde nikdo nemohl dovolit. Zeman mu musí zavřít konečně hubu a Nečas a ODS by mu v tom měli pomoct.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa