Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Havel byl komunistou. Netvořil, jen boural, říká Klaus o symbolu sametové revoluce!

Autor: ČTK, haj - 
1. listopadu 2014
09:00

Bývalý prezident Václav Klaus se do svého předchůdce Václava Havla navážel i dříve. Nyní ale dokonce prohlásil, že byl Havel myšlením reformní komunista.

Václav Havel nebyl komunista, ale mentálně v mnoha ohledech byl reformním komunistou.“, řekl Mladé frontě Dnes bývalý prezident Václav Klaus. Havel podle Klause nechtěl politickou demokracii standardního typu. „Nenáviděl politické strany, chtěl svá milovaná hnutí,“ nechal se slyšet Klaus.

"A zásadním způsobem odmítal tržní ekonomiku, ač si myslím, že z ní sám osobně velmi tyl. On ale prostě nechtěl trh. Možná si vzpomínáte na jeho výroky, že trh je hokynářství. To byl nepřetržitý ideový souboj s tímto pohledem na svět,“ navážel se dále Klaus.

Video Klaus: Proč jsem Bílé nedal medaili! A horká stopa proti Kramnému? - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Promluvil i podpoře ODS při opakovaném zvolení Havla prezidentem. "Vnímal jsem to jako nutné zlo. I když tento výrok jsem sám nikdy nepoužil," uvedl. Přesto i Václav Klaus musel uznat Havla proto, jak byl vnímán. "Ano, on byl symbol a je potřeba mít symboly. Zejména v zahraničí to mělo pozitivní význam," dodal Klaus..

 

KlausHavla kritizuje opakovaně. Například již v roce 2001 řekl: "Ani jeden z nás za to desetiletí nebojoval s komunismem, ale bojoval s koncepcí toho druhého."

cid2000 ( 5. listopadu 2014 10:40 )

Je směšné a do očí bijící jak se snaží parta po revolučně dosazených úředníků,historiků ředitelů z různých institucí,kamarádů herců,VIP chartistů předělat historii rodiny H.e.j.v.l.ů. za nacismu a komunismu!!Kdo jim vrátil majetek za kolaboraci s nacismem po revoluci hned potichounku?Prezident Beneš je po válce ve 45-roce praštil přes prsty podobné zrádce!!!Kdo to podepsal a řešil ze státních úředníků v roce 1990?Kde jsou jejich jména a podpisy?Chci znát jejich jména a co teď dělají tihle š.m.e.j.d.i. a jaké mají posty, majetky za službu ve jménu zla,podvodu ,který kryjí a předělávají historii(stejně jako komouši)a zatajují informace o rodině Hejvlů,knížat a všech různých podobných po-revolučních politicích/svazácích!!Je to stejná banda co ochránila zlodějku Chadimouvou a její milost,kterou pak dostala od Hejvla!!!Je to jedná velká parta co to tady rozkradla a vládne!!Vlastně Ex-komouši,donašeči-informátoři z řad Charty a kolaboranti z roku 139-1945!!tihle všichni jsou dnes mravokárci.Jakým právem proboha?

salto ( 4. listopadu 2014 08:53 )

Jeden za 18 a druhý bez 2 za 20

ivoadler ( 3. listopadu 2014 17:53 )

Kdo z nich byl horší? Řeknu zcela jednoznačně Havel.

rumovapalice ( 2. listopadu 2014 17:08 )

no ty seš ale debil, mít tě po ruce dostal bys facku až by ses pos ral

ready ( 2. listopadu 2014 00:25 )

Na Den zesnulych zlodej kadi na mrtveho.. charakter. Rozdil mezi nimi je ze havel v base byl i kdyz nemel proc a tuneldedek presne naopak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa