Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mikina na Hradě baví internet: Zemanovi ji zatrhla první dáma Ivana?

Autor: Jaroslav Šimáček - 
31. října 2014
16:25

Stalo se z toho téma č. 1 po slavnostním ceremoniálu na Hradě. Mikina režiséra Roberta Sedláčka, který se opravdu vyznamenal. Některé rozčílil, jiné pobavil. Co mu mohl říct prezident Zeman, když mu dával metál? Blesk.cz vypsal na Facebooku soutěž o mikinu a tady je vítěz!

Když Miloš Zeman přišel k režisérovi Robertu Sedláčkovi, provázely předávání medaile Za zásluhy úsměvy. Jenže veřejnost byla šokována - Sedláček si na Hrad nakráčel v mikině! "Nemám podobné ceremoniály rád. Měl jsem prostě potřebu ten rituál trošku znesvětit," svěřil se poté režisér seriálu České stoletá a filmů jako třeba Pravidla lži a Rodina je základ státu pro denik.cz.

K Sedláčkově mikině se rázem vyjadřovali všichni. Kritici ji strhali, hradní protokolář Forejt se snažil mírnit emoce a vysvětloval situaci. Na Blesk.cz jsme vás, naše drahé čtenáře, vyzvali, zda vás napadá vtipná hláška k fotce, na které Zeman předává filmařovi vyznamenání. 

Přišlo přes 70 příspěvků. Nejlepší "Já si chtěl vzít taky mikinu, ale manželka mi to rozmluvila" poslal čtenář, který je na Facebooku pod jménem Jiří Koukaljsem. Právě jemu poputuje slíbená cena - mikina firmy Hi-Tec. Za zmínku však stojí i další nápady. "Tak dohodnuto. O kom se zítra bude víc psát, platí panáka," napsal k Zemanově bublině další ze čtenářů. "Asi mám virózu, ale já tě vidím ve sportovním," zněla další a narážela na dobře známou kauzu prezidentova onemocnění. "Taky jsem si z Číny přivezl podobnou," vzpomenula další replika na Zemanovu nedávnou návštěvu komunistické velmoci.

Video Buran na Hradě! Známý režisér si přišel pro poctu v mikině! - Tomáš Sovinský
Video se připravuje ...

Vtípky z mikiny si ale dělali i lidé jinde na sociálních sítích. Trhákem se stala "Sportovní bunda Sedláček", kterou nabízela za necelé dvě tisícovky v limitované edici firma Atex Sport. Vtipně pojatá černá bunda má již medaili rovnou nažehlenou! A o hlášky opět nebyla nouze. "Je vhodná i do drsnějších plesových sezón na maloměstě?," ptal se jeden ze zájemců na Facebooku. Výrobce se však nesnažil přiživit na slávě Sedláčkovy mikiny. Výtěžek prý půjde na charitu - pro pozůstalé po vojácích Armády ČR. Což je jedině dobře!

Samotná firma Hi-Tec situace také logicky využila. "Když jsme zhruba před 12 lety přišli s první verzí naší mikiny, mysleli jsme si, že bude určena spíše pro sport nebo outdoorové výlety. Doba se ale mění, je rok 2014 a my jsme museli přijít s něčím novým," říká ve spotu senior manažer Josef Olbřím a ukazuje, jak je "nová" mikina vhodná dovnitř, ven, na kolo, Hrad i zámek, ale také zaměnitelná za sako. "A vy nepoznáte rozdíl!," dodává s úsměvem.

K mikině se však vyjádřili i vrcholní politici. Hitem na Twitteru se stal tweet šéfa lidovců Pavla Bělobrádka. Splní, co slíbil a uvidíme příště na Hradě Sandokana?

 

uslepekravy ( 1. listopadu 2014 17:24 )

Kdyby se vyhlásila soutěž "Švejk roku", tak by ji možná vyhrál tenhle Sedláček. Já se už delší dobu na české filmy nedívám, ale Muže v říji jsem z jistého důvodu shlédla. Ta kritika společnosti ve filmu je ovšem dost drsná, až na depku.

uslepekravy ( 1. listopadu 2014 17:21 )

Většinou jde přeci o provize, to se tu hodně zaběhlo.

eblanche ( 1. listopadu 2014 05:55 )

přesně tak. Ještě bych dodal, že Zeman začíná být oblíbený a lidé vidí, že konečně prezident něco dělá pro republiku //tím myslím snahu o obchodování s Čínou/ a že to lidé vidí jako pozitivum a možnost znovunastartování naší ekonomiky, a ti co byli vyhnáni od koryta se můžou vzteky zbláznit, tak ho pomlouvají, že už je to trapné A to že nějak nevychovanec přijde na hrad v mikině, za to Zeman nemůže. Uvědomnte si , že Havel když rozdával medaile, byli tam především jeho kamarádi / viz prochlastaný Landovský.........../ a nikdo z toho nedělal aféru.

violahorska ( 31. října 2014 21:38 )

Nula od nuly pojde.

decathlonova-matka ( 31. října 2014 18:23 )

 pořád lepší mikina na hradě než kikina

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa