Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman v Číně: Podpořil české investice v komunistické zemi!

Autor: ČTK - 
25. října 2014
14:34

Prezident Miloš Zeman při návštěvě Číny podpořil české investice v oblasti odstraňování znečištění ovzduší a vody, stejně jako dodávek letadel. Ve městě Tchien-ťin navštívil pobočku firmy Home Credit a setkal se s představiteli města.

Zeman bude na čtyřdenní návštěvě Číny do pondělí. „Velice si vážím podpory Tchien-ťinu ve věci společnosti Home Credit, která zde má své mateřské sídlo, kterou jste podporovali ještě v době, kdy měla pouze lokální licenci,“ řekl Zeman při setkání se státní tajemnicí Sun Čchunlan a dodal, že na takovou podporu se nezapomíná. Home Credit vlastní investiční společnost PPF.

Prezident dále tajemnici řekl, že Česko připravilo pro Čínu nabídku v oblasti malých a středních letadel a připomněl páteční podpis dohody o školení čínských letců v České republice. Dodal, že dnes přijal delegaci čínské telekomunikační firmy, která chce investovat v ČR. „Protihodnotou můžeme nabídnout některé ekologické investice na odstraňování znečišťování jak ovzduší, tak vody,“ dodal český prezident.

Zeman v podvečer místního času (v poledne SEČ) přejel rychlovlakem do Pekingu. „Pokud by v Česku jezdily podobné vlaky, lidé by se vrátili zpět z aut na železnici,“ poznamenal prezident při jízdě vlaku, který místy překračuje i třísetkilometrovou hranici. Zároveň zkritizoval množství smogu, který v čínských městech snižuje viditelnost i pouze na několik desítek metrů. Zeman se také dnes zúčastnil podpisu dokumentů o partnerství mezi Tchien-ťinem a Jihočeským krajem.

japos22 ( 26. října 2014 12:52 )

Pravdu máš - stejně tak nám nepomůže ani EU, když sami nebudeme umět

rudyptak48 ( 26. října 2014 11:11 )

Dobrý obhod a skvělé investice jsou závislé na skvělém technickém a ekonomickém řešení. Pokud to naší ekonomice chybí, nepomůže tomu ani bonmot Zeman svým klanění před čínským drakem.

japos22 ( 26. října 2014 09:54 )

Nejvíce ze zemí EU s Čínou obchoduje Německo, a stále se stará, aby to tak zůstalo, a vesele obchodují všichni, co pořád vykřikují o lidských právech, včetně USA - jen hlupáci to nevidí

zabibol ( 25. října 2014 20:18 )

Odporná komunistická ertepla si vzpomněla jak nosila pionýrský šátek a salutovala sovětským hňupům.

lipno ( 25. října 2014 20:00 )

santivkauz není jelito, ale proamerický BLBEEC, co vidí jen těch jejich 30 nepodložených stříbrných!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa