Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babišova ministryně pod palbou: Máte tu zimu a jste sprostí, pustila se do nadlidí

Autor: simao - 
23. října 2014
18:05

Nejdřív si postěžovala, že je ve Sněmovně zima. Poté poslance peskovala za to, že mezi nimi chybí vzájemný respekt. A neváhají sáhnout ani k vulgaritám. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová svým neobvyklým vystoupením popudila řadu poslanců. A podobně jako šéf obrany Martin Stropnický byla veřejně zkritizována. Za svým vyjádřením si však stojí.

Karla Šlechtová nahradila v čele ministerstva pro místní rozvoj Věru Jourovou. Členkou ANO na rozdíl od Jourové není, nominovalo ji však Babišovo hnutí. Andrej Babiš vytáhl tuto blonďatou státní úřednici z Úřadu vlády. 

Šlechtová zaujala doposud především bleskovou proměnou - ještě nedávno ji nikdo neznal, když se poprvé objevila vedle Babiše, vzbudila krepatými vlasy a tlustými černými linkami kolem očí poněkud rozpaky. Zapracovali na ní však vizážisty a je to znát.

Rozruch však nyní vzbudila i tím, když poprvé otevřela pusu za pultíkem v poslanecké sněmovně. V tu dobu se vůbec poprvé jednalo o státním rozpočtu na rok 2015. Nejprve chtěla trochu odlehčit atmosféru. "První věc. Je tu strašná zima, já se úplně celá klepu zimou. Tak to jenom technická věc," spustila Šlechtová, aby vzápětí udeřila. Tahle její poznámka nezůstala na Twitteru bez odezvy... 

"Druhá věc a ta je velice důležitá pro vás všechny, a znovu opakuji, že zde stojím jako občan, ale zároveň i jako ministryně, která není poslancem... Vy jste zákonodárci, všichni. Já jsem se domnívala, že fungujete jinak. Já jsem se domnívala, že máte vzájemný respekt, já jsem se domnívala, že tady nejsou žádné vulgarity. Já jsem se domnívala, že to opravdu funguje jako poslanecká sněmovna," pustila se Šlechtová do poslanců. A schytala za to pořádnou dávku kritiky. 

Přímo ve Sněmovně se do ní pustili např. Zbyněk Stanjura či Martin Novotný (oba ODS). Na Facebooku to pak komentoval i jejich kolega ze strany, poslanec Radim Holeček. A poměrně svérázně. Za ministryni mu prý byla taková hanba, až měl husinu a svérázně dodal: "Paní ministryně předvedla asi obdobnou věc, jako kdybych jako učitel přišel poprvé do třídy a řekl studentům: ´Máte tady smrad, to je hrůza, jste negramotní líní idioti, kteří se stejně nic nenaučí, jen kecáte, to já mám vystudováno a vím vše nejlíp.´"

Sociální sítě však výstup Šlechtové spíše pobavil. Platilo to i pro falešný profil Karla Schwarzenberga.

Šlechtová si však stojí za svým. "Mé vyjádření nesměřovalo pouze ke státnímu rozpočtu, ale celkově ke komunikaci mezi poslanci navzájem. Očekávala bych prostě věcnější diskuzi. Mrzí mě, že někteří poslanci nejspíše vnímali mé vyjádření jako útok. Potěšilo mě ale, že v kuloárech mě oslovili poslanci ze všech stran a vyjádřili mi podporu," sdělila idnes.cz. Po Martinu Stropnickém, kterého ve Sněmovně grilovali kvůli jeho roli v Kriminálce Anděl, se však stala druhým členem Sobotkova kabinetu, který se ocitl pod nečekanou palbou. "Karla bude dobrá ministryně," komentovalo však ANO počínání Šlechtové na Facebooku. Podporu ve straně tak neztratila.

arne127 ( 22. března 2015 18:45 )

Edda.Jestlije někdo blba tak se nejdřív podívej na sebe a to platí i pro ostatní co se do ní navážejí.Řekla jen pravdu co vy blbky nesnášíte

1917 ( 23. listopadu 2014 10:48 )

Paní ministrině pouze řekla, této bandě nadlidí a darmožroutů, pouze svůj názor občana a voliče.Ze s ním tato banda nesouhlasí je nabíledni a také je normální, že s ní souhlasí právě občané a voliči.

babcaa ( 23. října 2014 23:59 )

Vypadá to jako kdyby si Babiš koupil už i Blesk....

babcaa ( 23. října 2014 23:55 )

Tak ona se madam domníííívala? Co to je proboha za pitomou Káču, že neví jak to tam chodí? Nakýbluje se do Sněmovny aniž by kdy předtím viděla aspoň třeba některé přenosy jednání Poslanecké sněmovny? Vždyť i prostý občan toho ví o tom jak to tam chodí mnohem víc než ona A ty kecy co z ní lezly, skutečně trapnost na trapnost a důkaz hlouposti a neznalosti vlastních povinností....., tady toho je zveřejněno žalostně málo, to jinde na ní napráskali všechno

eda22 ( 23. října 2014 23:44 )

Poslanci nejsou elita, poslanci jsou odraz společnosti, vzorek národa. Jak se říká, nezlob se na zrcadlo, když máš křivou hubu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa