Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kam vítr, tam Krajčo! Vždy hraje do rytmu vítěze!

Autor: Vladimír Barák, Vera Renovica, lmk - 
21. října 2014
05:02

Levice, nebo pravice? Vždyť je to jedno! Podporu dostane ten, kdo je zrovna populární, má možná jasno zpěvák Richard Krajčo (37). Šéf kapely Kryštof za poslední roky totiž změnil politický »dres« hned několikrát.

Osobnosti z showbyznysu se politice často vyhýbají. Maximálně si nechají zaplatit za vystoupení na mítinku a tím jejich angažmá končí. To ale neplatí pro Richarda Krajča, který zahrál na kulatinách Andreje Babiše (60, ANO). Během své hudební kariéry totiž podpořil politiky různých, dokonce programově znesvářených stran. Nedělalo mu problémy hrát do rytmu někdejší ministryně školství Petry Buzkové (48, ČSSD), aby o několik let později chválil tehdejšího pražského primátora Pavla Béma (51, ODS).

Ale to není vše. V roce 2013 se Krajčo postavil na stranu Karla Schwarzenberga (76, TOP 09) ve volebním klání o prezidentský post. A teď? Klidně zpívá na soukromé oslavě největšího nepřítele jeho strany – ministra financí, miliardáře a mediálního magnáta Andreje Babiše (60, ANO). Politik mu dokonce platí i turné…

Co mají Krajčem podporovaní politici společné? Strana ani program to nejsou. Jak dokazují průzkumy veřejného mínění, všichni byli v dané době na vrcholu popularity a moci. Zbývá poslední otázka: Kde a u koho uvidíme Krajča hrát příště? Sám hudebník na otázky Blesku nereagoval.

2002 – ČSSD

Richard Krajčo podpořil Petru Buzkovou coby lídryni pražské kandidátky ČSSD do Poslanecké sněmovny. „Vždy jsem Petru obdivoval,“ dojímal se Krajčo na koncertu v pražském klubu Futurum. A Petra? Ta jen ladně tančila a potutelně se usmívala…

Oblíbenost: Podle tehdejších žebříčků popularity byla Buzková nejpopulárnější česká politička.

2008 – ODS

„Volil bych ODS. Reformy jsou přece nutné,“ říká v rozhovoru v roce 2008 Krajčo. Podporuje zejména primátora Prahy Pavla Béma, který chce v Praze organizovat olympijské hry.

Oblíbenost: Ve volbách v Praze ODS získala nadpoloviční většinu hlasů – 55 procent.

2013 – TOP 09

Krajčo fandí ve volbě prezidenta kandidátovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi. „Český stát si zaslouží mít v čele zase někoho ušlechtilého. A já bych byl rád na svého prezidenta zase pyšný. To vše pan Karel splňuje. Nejlepší volba,“ nechal se slyšet hudebník.

Oblíbenost: Kníže byl tehdy podle STEMu šestým nejpopulárnějším politikem v ČR. Probojoval se až do druhého kola prezidentské volby, kde ho porazil Miloš Zeman.

2014 – ANO

Agrofert Andreje Babiše se stává významným sponzorem Kryštof kempu, podporuje i celostátní turné Kryštofů. Sám Babiš jeden z kempů navštívil, na což Krajčo reaguje na Facebooku: „Jsem rád, že přijel a byl nadšený a to tak, že chce přijet zase,“ a přikládá selfie s vysmátým ministrem financí. Kapela okamžitě od fanoušků sklízí kritiku za politickou agitku. Krajčovi to nevadí a klidně zahraje i na oslavě Babišových šedesátin.

Oblíbenost: Andrej Babiš je podle STEMu nejpopulárnějším českým politikem. Z průzkumu ppm factum vyplývá, že vládní hnut ANO by nyní vyhrálo sněmovní volby s 21,7 procenty hlasů.

Jen Baník je věčný...

Aspoň že ve fotbale neskáče z jednoho klubu na druhý – ze Slavie na Plzeň, pak třeba na Spartu, podle toho, kdo zrovna trůní v čele tabulky... Coby hrdý Ostravák drží Krajčo celý život palce Baníku.

vikiki ( 23. května 2017 08:02 )

vikiki ( 23. května 2017 08:00 )

lidé řvou svoboda rozhodování a teď píšou bláboly, Krajčo je fajn, kdybych měla akci tak bych si pozvala skupinu Kryštof

anca14let ( 8. listopadu 2014 13:26 )

Mám dojem že se tam dostal právema odešel z dobrého důvodu. Mimochodem, kdyby na to neměl tak asi nezíská thálii a nemá tolik fanoušků, tady je vidět že ti lidé co do něj šťouraj sami nic nedokázali a jen komentujou, vsadím se že většina z vás tady co ho tu hejtují nikdy nebylo na jeho koncertu, nebo představení, nečetlo jeho vyjádření, jen komentují to o čem njc nevědí.

anca14let ( 8. listopadu 2014 13:19 )

Já myslím že Richard se k tomu vyjádřil jasně, že jen hlupák nemění názory. Navíc je jeden z mála který se nebojí ukázat svého sponzora. A proč by nemohl být na straně pana Babiše?? Asi na tom něco bude ne, když je jeden z nejoblíbenějších politiků. To tak bývá že mají lidé rádi toho nejlepšího, protože jinak by to nemohl být ten nejlepší. Zamyslete se nad tím. :\

erene ( 21. října 2014 15:36 )

už ho Babiš smotal ! Až seberou nám identitu Vyhlásí válku v duše skrytu Studenou jak v zimě okenice Mezi které píšem, že nám ještě stačí plíce Než zahodí nás jak rekvizitu A zakážou i intimitu A roztaví ji jako svíce A my budeme hlouběji než na dně lžíce Tak si zatančím Aspoň si zatančím Když už jsme spolu Na kolotoči Hlavou dolů Zatančím S tebou si zatančím Když už jsme spolu Na kolotoči Hlavou dolů Než promění nás v absurditu Vystřelí vstříc až k neurčitu A rozmáznou nás na krajíce Jak boxery, co sebrali jim rukavice Než smotají nás do igelitu Bez skrupulí, bez soucitu Zastrčí nás do krabice Co nepřekřičíš, i když křičíš sebevíce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa