Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hudeček opustil v slzách Topku. Kdo na jeho místo? Radní Pařízek

Autor: simao, ČTK - 
20. října 2014
14:02

Dosluhující primátor Prahy Tomáš Hudeček opustil TOP 09. Kdo nyní povede pražskou Topku, která v komunálních volbách prohrála s ANO? Minimálně do listopadového sněmu to bude místopředseda Topky v Praze Jiří Pařízek. V hlavním městě mezitím vzniká koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice. Dnes domluvila svůj program!

Volební sněm TOP 09 se uskuteční na konci listopadu. Pražskou Topku prozatím povede dosavadní místopředseda a radní pro dopravu Jiří Pařízek. Rozhodl o tom krajský výbor. Primátor Hudeček a jeho 1. náměstek a vnitrostranický rival Jiří Vávra nabídli rezignaci minulý týden. Rozhodnutí odůvodnili tím, že nechtějí poškozovat dobré jméno TOP 09. Podle některých informací se k odchodu z Topky chystají po radní Evě Vorlíčkové a exguvernérovi ČNB Tůmovi i další členové.

Hudeček i Vorlíčková zatím zůstávají členy zastupitelského klubu TOP 09. Topka pod vedením Hudečka skončila ve volbách v Praze těsně druhá za vítězným ANO. Vávra, který na Hudečkově kandidátce nebyl, označil volební výsledek za prohru strany. Naznačil, že je na vině lídr, tedy Hudeček. Primátor zase vyzval Vávru k odchodu ze strany poté, co Blesk.cz zveřejnil fotografie Vávry z narozeninové oslav, na které byl i kontroverzní podnikatel, kmotr Tomáš Hrdlička.

ANO, ČSSD a Trojkoalice domluvily program pro Prahu

TOP 09 přitom v Praze půjde patrně do opozice. Koalici by měly vytvořit ANO, ČSSD a Trojkoalice, kde jsou mj. i lidovci - jde tedy o strany, které nyní společně vládnou Česku. Dnes jejich vyjednávací týmy na magistrátu domluvily společný program pro Prahu. "Domluvili jsme se na podstatných bodech programu a máme dokument, který nyní projednají naše zastupitelské kluby. Na čem jsme se neshodli, nechci říkat," uvedla jednička ANO v Praze Adriana Krnáčová. Podle zastupitele Karla Březiny (ČSSD) si strany "vyjasnily mnoho třecích ploch".

Schwarzenbergova a Kalouskova Topka však má nyní zcela jiné starosti. Její preference se propadají dle průzkumů směrem ke chřadnoucí ODS, neúspěchem skončily i senátní volby. "Jsou časy, kdy člověk vyhrává, jsou časy, kdy se prohrává, s tím se v demokracii musí člověk smířit. Ale jedno vám můžu slíbit. My uděláme opravdu důkladnou analýzu toho, co vedlo k této bezpochybné porážce. Musíme opravdu udělat důkladnou reformu ve straně a slibuji vám, že se ihned teď po volbách dáme do práce," prohlásil Schwarzenberg o víkendu na brífinku. "Vnitrostranické spory vždycky stranu poškodí," zdůraznil kníže. Případná výměna vedení strany je podle něj na členech TOP 09 při příštím sjezdu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rumovapalice ( 22. října 2014 09:31 )

neřvi, bez těch debilů z topky ti bude líp

pravlast ( 22. října 2014 01:02 )

Topka asi bude dlouho oslavovat ztrátu jednoho vykleštěného býka = vola a trvale chybět na zasedáních. A nevíte někdo jestli z Pařízka vyroste důkladnej pařez?

salto ( 20. října 2014 15:23 )

Upřímný a nefalšovaný pláč pro ztracené korýtko

nejkaaaa ( 20. října 2014 14:23 )

Růže k lásce schůdeček s úctou navždy sbohem váš Tomík Hudeček!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa