Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zeman proti muslimským šátkům: Začne to hidžábem, skončí burkou!!

Autor: shp, ČTK - 
16. října 2014
11:08

Hlava České republiky je proti islámským zvykům v naší zemi. Stát by podle Miloše Zemana v žádném případě neměl muslimským ženám ve školách nebo zdravotnických zařízeních přiznat právo zahalovat.

Diskuze o zahalování muslimek se v Česku rozvířila poté, co dvě dívky loni na podzim opustily zdravotnickou školu v Praze kvůli zákazu nosit muslimský šátek, takzvaný hidžáb.

Veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová kvůli tomu nyní požaduje změnu školního řádu školy. Má za to, že škola dívky nepřímo diskriminovala, protože muslimský šátek je projevem jejich náboženství navenek.

Zeman k toleranci muslimského šátku vyjádřil opačný názor. „Začíná to hidžábem a končí to burkou a je to šikmá plocha. Když po ní kloužete, tak už se nezastavíte,“ vyjádřil své přesvědčení.

Na otázku, zda by podobně měl stát postupovat i v případě projevů jiných náboženství, odvětil, že záleží na tom, do jaké míry je, nebo není dané náboženství agresivní.

„Dnes už snad nepochybuje nikdo, že alespoň určitá část islámu, můžeme ji pro mě za mě nazývat radikální islám, fundamentalistický islám, extremistický islám, zneužívá náboženství a tedy i náboženských symbolů k útokům proti civilnímu obyvatelstvu,“ poznamenal.

Proti tradičnímu křesťanskému symbolu přitom prezident nic nemá. „Je něco jiného, když si dáte křížek na krk jako ozdobu a je něco jiného, když si tam dáte třeba hákový kříž,“ uvedl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jozefe ( 16. října 2014 21:02 )

takhle dopadne http://www.youtube.com/watch?v=E5Owlc5TT8w

217radi ( 16. října 2014 19:02 )

Zaharvi, jsi prastena a to ne malo! Jdete si tam kde to bylo vzdy zvykem a netahejte nam to do Evropy! Dale neurazej nam naseho presidenta, tim urazis nas vsechny!My jako vetsina mu davame za pravdu a ne tobe!!!! Do budoucna jedna mala rada, stahni se do ustrani a nebo opust moji zem!!! To by bylo nejlepsi!!!!

jezibababa ( 16. října 2014 13:43 )

jezibababa ( 16. října 2014 13:43 )

milofr ( 16. října 2014 13:43 )

Pro Miloše

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa