Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blondýna z ministerstva najela do policisty: Hájí ji exministryně, vypovídal generál

Autor: simao, ČTK - 
8. října 2014
19:31

Na své straně má exministryni. Státní úřednice Štěpánka Nezmarová z ministerstva obrany skončila u soudu kvůli tomu, že údajně najela na Pražském hradě do policisty. Hájí ji někdejší šéfka spravedlnosti Marie Benešová. A během dnešního stání vypovídal i generál a exministr obrany Vlastimil Picek, jehož jménem se Nezmarová měla po nehodě podle obžaloby ohánět...

Picek dnes dělá poradce prezidenta Zemana. Při svědecké výpovědi řekl, že neví o tom, že by se jeho bývalá podřízená Štěpánka Nezmarová zaštiťovala po dubnové nehodě jeho jménem. 

K nehodě došlo na Pražském hradě během summitu východoevropských prezidentů, který svolal právě Miloš Zeman. Dva dopravní policisté, kteří kvůli přijíždějícím delegacím řídili dopravu, dříve vypověděli, že na Nezmarovou gestikulovali, aby ulicí u Hradu nejela. Nechtěla je ale prý poslechnout a pak jednoho z nich údajně tlačila zhruba metr. Namířil na ni prý zbraň, a pak zastavila. Policisté tvrdí, že jim Nezmarová vyhrožovala svými známostmi.

Případ dnes řešil Obvodní soud pro Prahu 1. Nezmarová vinu popírá, hrozí jí však až 6 let vězení! Picek prozradil, že byl před incidentem nedaleko Hradu - na Pohořelci. Nezmarová mu prý volala a byla rozrušená. "Říkala, že měla nehodu a je to velké nedorozumění. Nevěděla, co se děje a snažila se to vysvětlit," vypověděl Picek, který na místě strávil zhruba čtvrt hodiny a pak odjel.

Podle obhájkyně Nezmarové Marie Benešové byl problém v tom, že ulice U Brusnice byla uzavřená a Nezmarová se chtěla otočit. Vyhýbala se přitom autobusu a neúmyslně do jednoho z policistů najela. Podle Benešové navíc ve výpovědích existují rozpory, které ale chce řešit až v závěrečné řeči. Není podle ní důležité, proč tam přesně Nezmarová jela, ale že se kolem nevinné záležitosti seběhly policejní manévry a policista na ni prý zcela zbytečně tasil zbraň.

Dělali si prý srandu z jejího řízení

Soud také vyslechl dva kolegy Nezmarové z protokolu ministerstva obrany kvůli ozdobné liště na jejím autě. Údajně měla být poškozená po střetu s policistou. Pracovníci ale shodně uvedli, že lišta byla pochroumaná již dříve.

Příčinou bylo prý parkování v práci, kde je v garáži málo místa a Nezmarová podle nich stála autem často nadoraz ke zdi. Uvedli také, že se jejich nadřízená mnohdy stávala terčem vtipů, při kterých si dělali legraci z jejích řidičských dovedností. Auto bylo údajně oťukané z více stran. "Měli jsme poznámky ve smyslu, kde zase parkovala," uvedl jeden z předvolaných svědků.

Před soudem ještě hovořilo několik policistů, kteří na místě zasahovali. Rozhodnutí zatím nepadlo. Soudkyně hlavní líčení odročila na listopad kvůli předvolání dalších svědků.

9rot6 ( 10. října 2014 06:32 )

Já mám zatím jen dobré zkušenosti s policajty, ale jsou třeba lidé,kteří mají opačný názor,to já vnímám,ale obecně v době,kdy tam probíhal nějaký sumit,jsou samozřejmě bezpečnostní opatření na nejvyšší úrovní a pokud si tato madam myslela,že jako VIP pronikne střeženou zónou s jakože s nějakou důležitou zprávou, tak se spletla a dost možná to mohla být zkouška ostražitosti strážců zákona,já bych jim dal metál za vzorné plnění povinností a madam také odměnu v podobě nějakého trestu, ale oni se určitě domluví!

annael ( 9. října 2014 13:07 )

annael ( 9. října 2014 13:07 )

annael ( 9. října 2014 13:07 )

annael ( 9. října 2014 13:07 )

jasné stále není vůbec nic

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa