Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Proměna nové ministryně: Za pár dní se Šlechtová vylepšila! Nový účes, líčení...

Autor: simao, ČTK - 
8. října 2014
12:29

Nový účes, jiné brýle i líčení. Jako státní úřednice byla Karla Šlechtová donedávna pro veřejnost naprosto neznámou. Dnes si však na Hradě připila s prezidentem Zemanem a premiérem Sobotkou a stala se novou ministryní. Na první pohled zaujalo, že za pár dní udělala proměnu i ve své vizáži. Nikoli radikální, ale k lepšímu.

Na tiskové konferenci s Andrejem Babišem poté, co se Karla Šlechtová stala kandidátkou ANO na první uvolněný ministerský post, působila rozhodně, odborně na výši, ale přece jenom lehce rozpačitě. Kvůli krepatým, rozčepýřeným vlasům a melíru, který již zažil lepší časy. Měla také výrazné černé linky kolem očí - od kterých naštěstí do další tiskovky upustila. A vyměnila i brýle.

I dnes na Hradě pak působila dojmem, že na vizáži postupně pracuje. Nové vlasy, opět jiné, vhodnější brýle i decentnější makeup. Posun jednoznačně k lepšímu! Na veřejnosti neviditelná státní úřednice z Úřadu vlády je přece jenom nyní člen Sobotkova kabinetu, který vede republiku.

Prezident Miloš Zeman totiž dnes Šlechtovou jmenoval ministryní pro místní rozvoj. V čele úřadu nahradila Věru Jourovou (ANO), která by se měla stát eurokomisařkou. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) novou ministryni ještě dnes uvede do funkce.

Zeman se s Šlechtovou setkal už v pátek a bavili se spolu o její dosavadní kariéře i o představách o fungování resortu. Prezident novinářům řekl, že Šlechtová na něj působila během setkání dobrým dojmem.

Dnes jí po jmenování pogratuloval a prohlásil, že by peníze z evropských fondů měly jít na investice do kulturních památek. Podle Zemana by to pomohlo turistickému ruchu a rozvoji stavebnictví a také by se tak zkrášlila krajina. Šlechtová už dříve za jednu za svých priorit označila zachování kontinuity na ministerstvu. Chce se také soustředit na evropské dotace, regionální politiku nebo práci na stavebním řádu. 

aokana ( 8. října 2014 17:50 )

p. ministerka je z kategorie 4 % menšiny obyvatelstva

sova13 ( 8. října 2014 16:19 )

Pořád vypadá jako mužatka....navíc bez vkusu

ivoadler ( 8. října 2014 16:03 )

Já mám zato, že má nějakou rodinu. Což ovšem nemusí nutně znamenat heterosexuální orientaci.

ivoadler ( 8. října 2014 16:02 )

Ministryně vypadá, jako když jí vytáhli odněkud z archívu. Člověk na určité (třeba ministerské) úrovni by měl trochu vypadat.

MLudvika ( 8. října 2014 15:31 )

no, nemám pocit , že by se vylepšila .. pořád je jako babo-chlap. Ale snad ten její mozek na tom bude lépe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa