Stanislav Gross trpí podle všech náznaků amyotrofickou laterální sklerózou (ALS). Jde o neléčitelné onemocnění mozku způsobující degeneraci a ztrátu buněk centrální nervové soustavy. Mozek není schopen ovládat většinu svalů, takže pacient ztrácí hybnost.

Grossovu nemoc nepřímo potvrdila jeho manželka Šárka. „Myslím, že o tom už bylo řečeno všechno, je nemocný, to každý ví, tak doufáme, že to bude lepší,“ řekla Blesk.cz.

Svému manželovi je velkou oporou. Stejně jako dcerky Denisa (16) a Natálka (11). Mladší z nich si na dovolené vyzkoušela známou ledovou výzvu, při které si na hlavu vyklopila kyblík se studenou vodou.

Tato výzva vznikla právě kvůli tomu, aby lidé upozornili na ALS. Natálka si nyní s dětskými herci z pražského Divadla Broadway vyzkoušela poskytování první pomoci! Grossova dcerka se totiž brzy představí v muzikálu Adam a Eva.

Masáž srdce provedla pod dohledem šéfa záchranky Zdeňka Schwarze. „Jsem ráda, že jsem si to mohla vyzkoušet, a dostala jsem i několik rad,“ řekla Natálka. Doprovázel ji herec Filip Antonio (11), známý například z filmu Líbáš jako ďábel.