Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman: Krize na Ukrajině byla pouhá chřipka!

Autor: shp - 
26. září 2014
21:44

Za pouhou chřipku označil český prezident Miloš Zeman krizi na Ukrajině. Prohlásil to rusky při projevu na Rhodosu, informoval web iDnes.cz. Konflikt si přitom vyžádal již více než 3500 obětí!

Český prezident opět pronesl kontroverzní projev. Jeho hlavní podstatou bylo sdělení, že Islámský stát představuje hrozbu pro celý svět. S tím se ztotožňuje většina světových vlád.

Zeman pronesl i nevhodný vtip na adresu zavražděných amerických novinářů, obětí Islámského státu. „Na televizních obrazovkách vidíme všichni popravy novinářů. Mimochodem já, jako všichni politici, novináře, hlavně politické komentátory nenávidím, ale přesto se mi takový přístup k novinářům zdá nepřijatelný,“ řekl.

Jenže Zeman se věnoval i konfliktu na východě Ukrajiny. Ten je podle něj občanskou válkou a označil ho za pouhou chřipku.

Vyzval také ke zrušení sankcí proti Rusku. Ty zavedla Evropská unie a USA, aby země přestala vyzbrojovat proruské separatisty a posílat na východ Ukrajiny ruské vojáky.

„Sankce libovolného typu jsou překážkou dialogu civilizací. Ti, kteří jako zbraň politického boje podporují sankce, vystupují proti fungujícímu dialogu civilizací. A místo dialogu přichází pouhé mlčení. A nic víc,“ řekl Zeman podle webu.

marais ( 29. září 2014 10:57 )

a ten plyn taky nezačal platit Putin, že? Vy jste snad na hlavu, osobo!

bubble01 ( 28. září 2014 23:18 )

Pokud máte zprávy jen z českých médií, tak Vám i rozumím... Bohužel pro Vás a stejně "přesvědčené" občany věci se mají trochu více jinak I Němci to vidí jinak https://www.youtube.com/watch?v=q0FIhgBY8Aw

babcaa ( 27. září 2014 17:16 )

....to začali Putinovými provokatéry vedení hoši na Majdanu, aby mohl Putin násilně a proti vůli tamních obyvatel anektovat Krym a pak pokračovat dál....

babcaa ( 27. září 2014 17:14 )

babcaa ( 27. září 2014 17:13 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa