Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zeman: Dopis s bílým práškem psal obecní blázen. Byl ve jménu Islámského státu

Autor: simao, čad - 
24. září 2014
16:27

Na Pražský hrad dnes přišel výhrůžný dopis s bílým práškem. Adresovaný byl prezidentu Zemanovi. Ten však dokončoval svou návštěvu Zlínského kraje. A při té příležitosti se nechal slyšet, že dopis, i když byl psán jménem Islámského státu, sepsal nějaký "obecní blázen".

Policisté, ale i pyrotechnici a hasiči dnes měli napilno na Pražském hradě. A to kvůli dopisu od neznámého odesílatele, který přišel Miloši Zemanovi. "V tuto chvíli probíhají standardní bezpečnostní opatření, která jsou plně v režii bezpečnostních složek. Pan prezident, který je v Luhačovicích, je o všem informován," sdělil Blesk.cz Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

"Na Hrad došla standardní obálka, přišla poštou a obsahuje bílý prášek, který v současné době zkoumáme. Je tam ještě nějaký doprovodný text, který v současné době vyhodnocujeme," řekl České televizi ministr vnitra Milan Chovanec.

Dopis ve jménu Islámského státu

"Já jsem čekal, že se na to zeptáte, protože to je opravdu téma, které hýbe dějinami," pobavil Miloše Zemana dotaz na bílý prášek v dopise při jeho brífinku na konci návštěvy Zlínského kraje. Zemana dopis evidentně nijak nevykolejil. "V každé společnosti, dokonce i v každém městě je několik obecních bláznů," glosoval to Zeman, podle kterého dopis sepsal právě jeden z nich.

Zeman prozradil, že byl dopis psán ve jménu islámského státu a kvůli podpoře Česka jeho nepřátelům. "Ve jménu Islámského státu protestuje proti vydávání zbraní Kurdům," upozornil český prezident na dodávku českých zbraní do Iráku Kurdům, kteří se snaží ofenzívě Islámského státu v Iráku a Sýrii čelit. "Ale (dopis) je psán takovým stylem, že ač nejsem psychiatr, troufal bych si tvrdit, že ten prášek bude mouka, nebo cukr, nebo v nejhorším případě prášek na praní," dodal Zeman.

Prezident tak nad dopisem jen pomyslně mávl rukou a k bílému prášku ani problematice islámských radikálů se nijak dál nevyjadřoval. Především si totiž pochvaloval svou třídenní cestu po Zlínském kraji, kam zavítal opět po roce. "Zvládli jsme dohromady asi 30 akcí a myslím si, že to byli vesměs akce úspěšné," hodnotil Zeman.

Zeman si rýpl do služebního zákona. Opět

Na oko si však Zeman postěžoval na veskrze kladné přijetí. "Už asi půl roku se na krajských výjezdech nevyskytuje ani jeden oponent a to je trochu nuda, já mám oponenty rád," řekl Zeman na tiskovce, ale upozornil na to, že jeden oponent se přece jen při setkání s občany objevil. Zemanovo publikum ho však prý vypískalo a hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák dotyčnému snad "vysvětlil, že opravdu nejsem zločinec," doplnil prezident.

Zeman si neopomněl rýpnout ani do novely služebního zákona, kterou prosazuje vládní koalice. Prezident v ní má problém s politickými náměstky na ministerstvech, které v minulosti označil za "budižkničemy". Na služební zákon prý přišla řeč i při setkání Zemana se starosty kraje v Luhačovicích. "Já se všech tří set starostů ptal, kdo z nich má politického náměstka a přihlásil se jeden jediný a řekl, že on má politického náměstka a to je jeho pes," uvedl Zeman a politického náměstka označil tentokrát za "toho, jehož jedinou náplní práce je zastupovat jeho šéfa".

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kung-fu-jane ( 24. září 2014 22:28 )

Miloši, volit už tě nebudu. To se nedá poslouchat....

rucnikvolamydlo ( 24. září 2014 19:02 )

Jo Miloš kdysi dávno býval, inteligentní a vtipný, ale dlouhá léta každodenního ožírání udělaly své

vosavopruz ( 24. září 2014 18:45 )

to by byla sranda vidět výsledky tvého IQ testu a pak pana prezidenta

berlin71 ( 24. září 2014 18:38 )

Zeman nejni prezident ale novy James Bond

borka30 ( 24. září 2014 18:23 )

máš řeči skutečně na "úrovni". Jinak povídej co tam vidíš ty?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa