Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman ve skanzenu: Potrápil svou cukrovku medovinou

Autor: sč, simao - 
23. září 2014
14:31

"Ta medovina je skutečně vynikající. Na moji cukrovku jak udělána," vtipkoval dnes prezident Miloš Zeman v archeoskanzenu v Modré na Slovácku, kde zahájil svůj druhý den obhlídky Zlínského kraje. Po jeho boku tentokrát nechyběla ani manželka Ivana, která se podívala i do unikátního podvodního tunelu.

Miloš Zeman už jednou podobný skanzen navštívil. Připomněla mu to dnes první dáma Ivana. "Máš dobrou paměť," pochválil ji, když procházel okolo obydlí Slovanů. A na svou tehdejší návštěvu dřevěné repliky stavby zavzpomínal: "Ta pak hned shořela. Tak doufám, že se to nezopakuje tady."

Prezident si návštěvu skanzenu pochvaloval. Sladkou medovinu popíjel v obytné části velkomoravského paláce, který mohl podle archeologa Luďka Galušky (54) být v originále sídlem arcibiskupa Metoděje. Medovina Antonína Přílučíka z Jalubí, která posbírala řadu prvenství v soutěžích, se nalévala do replik skleněných pohárů z 9. století.

Prezidenta zaujalo, že sklenice ve tvaru obráceného kuželu neměly stopky. Dávaly se totiž do kovového podstavce. "To asi bylo proto, aby to vypili najednou a dlouho nedrželi v ruce," usoudil Zeman, který dostal medovinu darem i na doma. "Až budu sedět v Lánech a studovat materiály, tak si ji dám, abych zvýšil jejich kvalitu," reagoval na milý dárek.

Ivana Zemanová zvolila na dnešní den fialkové šaty se stříbřitým drobným vzorem. Přestože měla husí kůži, nedala nic znát a dobře se bavila. Po skanzenu navštívila v Modré i jediný podvodní tunel ve střední Evropě, kde lze sledovat sladkovodní ryby přímo v rybníku.

alenam ( 24. září 2014 13:33 )

Nebo se aspoň umět učesat Na všech fotkách je příšerně rozcuchaná jak nějaká cuchta

alenam ( 24. září 2014 13:31 )

Přirozený buran, co vtipnost dávno nahradil trapností opakování starých bonmotů, rozum - tedy spíš dřívější vychcanost - už dávno propil, fandí mu jenom spodina co je na tom stejně uboze jako on a proto nevidí, co je za příšernou ostudu tenhle "prezident".

mathony ( 24. září 2014 07:33 )

to je možné ale dělá českému národu jen ostudu a myslí si jaký je přeborník v jeho bombotech

mathony ( 24. září 2014 07:30 )

ten chlastat nepřestane kdo má cukrovku tak by si to nikdy nedovolil ale o něj stará tlupa lékařů tak si dovoluje

prvosienka ( 24. září 2014 00:47 )

pan Zeman je dobrý prezident pre vás,echov. Je prirodzený,vtipný,ale hlavne je jeden z vás,Čecov. je rozumný.prívetivý,fandím mu. nie ako náš Kiska...napľuť.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa