Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Babiš v souvislosti s vraždou Elišky: Pro vraha dcery bych chtěl smrt!

Autor: ČTK - 
16. září 2014
18:27

Budou se v Česku ti nejhorší zločinci popravovat? Vlna kritiky současného právního systému která se zvedla v souvislosti s vraždou devítileté Elišky v Klášterci nad Ohří, sebou strhla také ministra financí Andreje Babiše. I on by byl pro zavedení trestu smrti.

Vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš Rádiu Impuls řekl, že když se zamyslí nad vraždou malé Elišky z Klášterce nad Ohří a vžije se do role otce, byl by pro znovuzavedení trestu smrti. „Určitě ano, protože kdybych se vžil do role jejího otce, tak bych ho (vraha) taky asi chtěl zabít," řekl.

Devítiletou dívku podle policie minulý týden znásilnil a zavraždil pětadvacetiletý muž, který patří k širšímu okruhu příbuzných. Od pátku je podezřelý muž ve vazbě.

Trest smrti byl v tehdejším Československu zrušen v roce 1990. Za výjimečný trest se od té doby považuje odnětí svobody na 20 až 30 let či doživotí. Zákaz trestu smrti obsahuje Listina základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku ČR.

Trest smrti zakazuje Charta základních práv Evropské unie. Je naopak obvyklý v některých afrických zemích, téměř celé Asii a v některých státech USA. V Česku se diskuse o obnovení trestu smrti rozpoutávají obvykle právě po brutálních zločinech. Pokud by ČR hrdelní trest znovu přijala, poruší mezinárodní dohody, k nimž se připojila.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

smrdutypes ( 2. října 2014 00:39 )

Zabitím toho vraha byste dokázali jen to, že jste stejní, jako ten vrah. Jeho smrtí byste mu to ulehčíli. Zabít dokáže jen srab, který nezvládl svůj zivot nebo bestiální stvůra.

doktorsafranek ( 18. září 2014 10:51 )

Ty Kalouskovy výroky už se zajídají. Kd\yž Babiš je pro trest smrti, to je populista??

cernykondor ( 18. září 2014 10:24 )

 Obchodník nemůže být odborníkem na vše, tedy ani v politice nebude jednička. Kdo zná jak na tom jsme, tak nemůže volit trest smrti. kriminalita by neklesla a pravděpodobně by došlo k pochybením. Ten vrah, pokud to je skutrečně vrah, tak jsitě také trpí poruchou nebo nepříčetnsotí jako onen primář,který týral miminka. /???/

versutus ( 17. září 2014 17:24 )

zaplatit

versutus ( 17. září 2014 17:23 )

Existuje podle tebe i neúmyslná vražda? Jinak skělý nápad - pojmout veřejnou popravu jako lidovou veselici se žranicí, ještě hudbu s tancem k tomu...Na takou atrakci by bylo dobré vybírat i vstupné, věřím, že by se našlo dost sadistů, kteří by za takou zábavu byli ochotni dobře zpalatit a dobrovolného kata v tvé osobě už máme také.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa