Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Superman? Kdepak, ministr školství Chládek, kam se podíváš!

Autor: ČTK, vlb - 
1. září 2014
20:42

Ministr školství Marcel Chládek (46, ČSSD) v první školní den rozhodně nezahálel - nasadil doslova vražedné tempo a ukázal se jako nejsnaživější politik. Zatímco jeho předchůdci ve stejné funkci zvládli navštívit jednu školu, on obešel hned čtyři a stihl osm akcí.

Hned v osm hodit ráno zavítal na Sportovní soukromou základní školu, kde slavnostně zahájil školního rok na hřišti školy. Zvlášní pozornost pak věnoval vítání prvňáčků. Celkem si potřásl rukou se 73 prvňáčky, kteří na litvínovskou školu nastoupili do třech tříd. Popřál jim, aby jim vydrželo nadšení.

Stihl ale například otevřít novou přírodní stezku či mateřskou školku. Úctyhodný výkon - tedy alespoň při srovnání s jeho předchůdci. Ti často navštívili školu jen jednu. 

Po celodenním maratonu Chládek připomněl změny, které ministerstvo chystá. Měl by se například sjednotit systém zápisu do základních škol. "Některé školy dělaly výběrová řízení, jiné ani nezjišťovaly, zda je dítě dostatečně zralé," uvedl Chládek. Ministerstvo proto školám v deseti bodech doporučuje, jak při zápisu prvňáků postupovat. 

 

bastapasta ( 2. září 2014 14:39 )

Dnes nestačí zachovávat si slušné dekorum / i když ani toto mnozí politici nesvedou/, ale chce to více energie a odvahy ke změnám v této naší současné džungli.

luder ( 2. září 2014 01:50 )

Tak proti Zaorálkovi to je ještě hodnej člověk. Zaorálek jakožto vzorný evropan by na na pokyn EU a Ameriky nechal tady střílet i do lidí; kteří mají odlišný názor než oni!

jahodove_ticho ( 1. září 2014 23:23 )

Hlavně tohodle ldiota znám z jeho domoviny. Namyšlenej debíIek, co machrovat už na hejtmanství s tím, jak je velký zvíře a všecky kšefty jedině jdou přes něj... Teď si pořídil novou parcelku ve Strágu a jde se stavět honem vilka dokud je u koryta

kukuku ( 1. září 2014 22:49 )

Tento tlučhuba vymlátí z Babiše spoustu peněz do školství, výsledkem bude navýšení mezd a pokles úrovně těch individuí, která školy opouštějí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa