Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dimun nám ukradl logo, tvrdí strana hnutí Pro Prahu. Nabídli jsme mu 100 tisíc

Autor: ljš - 
20. srpna 2014
19:43

Válka o logo! Vedení hnutí Pro Prahu je však přesvědčeno, že se bývalý poradce Jiřího Paroubka, Petr Dimun, dopustil "podvůdku", když logo, na nějž měl se stranou připravený návrh smlouvy, nabídl jinému politickému uskupení. Ten se však hájí tím, že na to měl právo, protože mu strana nezaplatila.

„S Petrem Dimunem a jeho agenturou jsme se před časem dohodli na ceně za návrh námětu loga. Nyní se od médií dozvídáme, že se osobně Petr Dimun i přes naší dohodu pokusil námět loga předat jinému politickému subjektu. Takové jednání považujeme za krajně neseriózní. Naši právníci aktuální řeší, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu podvodu,“ popsal celou situaci Zbyněk Passer, volební lídr politického hnutí Pro Prahu.

Strana tvrdí, že měla s Dimunem dohodnutou nejen cenu, ale také připravený návrh smlouvy, což mají dokládat e-maily, které Blesku poskytla.

„Petr Dimun se buď snažil našemu hnutí prodat námět na logo, nebo ideový koncept koncept loga, které již předtím prodal jinému politickému hnutí nebo se jinému subjektu pokusil prodat práva k ideovému konceptu loga, která nevlastní a vlastnit nemůže,“ sdělila Petra Venturová, předsedkyně hnutí Pro Prahu. 

“Chci věřit, že celá věc je jen Dimunův neobratný pokus o podvůdek a není účelově politicky motivovaná snahou parazitovat na našem dobrém jménu a úspěšné volební kampani,” dodal Passer.

"Je mi pana Passera opravdu líto, ale podvodu a krádeže se tu dopustil on. Ale chápu jinou obranu nemá," napsal Blesku. Podle něj pro Passerovu stranu logo skutečně navrhl, pak se ale rozešli. Hnutí přesto začalo emblém, za který prý nezaplatilo, používat. "Vyzval jsem pana Passera, aby ho přestali používat. Měli jsme pak jednání, a pan Passer navrhl odkup loga za takzvané ,tužkovné´ 25 tisíc korun. Přišlo mi to jako naprosto skandální,“ vysvětlil serveru Novinky.cz.

Částka, kterou Dimun zveřejnil, však neodpovídá ceně, která je uvedena v emailové korespondenci, jež má Blesk.cz k dispozici. "Dle naší víkendové domluvy prosím o zaslání návrhu smlouvy a následně faktury - tedy dle domluvy vyrovnání všech závazků v objemu 100 tisíc Kč," píše se v ní.

komin ( 21. srpna 2014 14:47 )

a u jyrky pablbka v biolihaci ho naucili s tvrdikem to kasirovat v desitkach milionu......

komin ( 21. srpna 2014 14:46 )

vidim dimun passer - odsoudit a zavrit

komin ( 21. srpna 2014 14:45 )

z podrazaku dimunu a passeru je mi fakt nevolno

vagen ( 21. srpna 2014 14:42 )

tyhle lotri udelaji pro prachy uplne vsechno

vagen ( 21. srpna 2014 14:41 )

dimun a vidim jsou hochstapleri jak z krimigangu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa