Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kmotr Novák chce na svobodu: Odpustí mu počítač ulitý ve skřínce?

Autor: uá - 
11. srpna 2014
15:02

O propuštění z vězení na podmínku požádal za korupci odsouzený exsenátor Alexandr Novák (58). Soud jednal téměř hodinu. Nakonec Novák odešel opět v poutech. Na verdikt si musí ještě několik dní počkat.

„Soud vyhověl mému návrhu a jednání odročil. Chybí některé důkazy, zejména hodnocení, s nimiž nejsem seznámen,“ uvedl státní zástupce Zdeněk Hammer s tím, že jde o kázeňský problém, který měl Novák ve svém předchozím působišti ve věznici v Teplicích. Na stadionu, kde pracoval, letos v dubnu zasahovala policie. V jedné ze skříněk, ke které měl Novák přístup, našla počítač. „V tomto případě stále probíhá vyšetřování. Čeká se na výsledky znaleckých zkoumání. Nikdo zatím nebyl obviněn,“ řekl k případu, kvůli kterému byl Novák přeložen z Teplic do věznice v Litoměřicích, policejní mluvčí Daniel Vítek.

Video VIDEO: Novák odchází od soudu s nepořízenou - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Včera Novák odešel od soudu zpět do věznice. Nepomohla ani přítomnost jeho manželky, která jej přišla podpořit a zřejmě se za něj i zaručila. O jeho propuštění bude soud jednat znovu ještě tento týden.

Bývalý senátor a starosta Chomutova Alexandr Novák si odpykává čtyřletý trest za braní úplatku. Jako starosta Chomutova vzal podle obžaloby za zprostředkování prodeje akcií energetických firem společnosti VNG úplatek 42 miliónů korun. Původně dostal podmínku, odvolací soud mu ale trest zpřísnil.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

andrea68 ( 13. srpna 2014 00:51 )

Proč by se za Alexandra Nováka, (ODS) jeho manželka nezaručila, když podnikají spolu a jejich byznys má stoupající tendenci i když on je ve vězení. A že má možnost používat za mřížemi počítač také není zarážející, protože financí na rozdělování má dost. Senátor Novák kandidující za ODS byl jistě „po právu“ oceněn nezištnou prvoinstanční soudkyní za přijetí úplatku přes 40 mil. Kč k směšnému podmíněnému trestu a zaplacení pokuty 5 mil. Kč. Asi se mu nelíbilo, že by mu zůstalo „pouze“ 35 mega a tak původní rozsudek napadl. Nový soud sice trest zpřísnil, ale o pokutě se nikde nepíše, takže předpokládám, že zisk mu zůstal jako odměna. Na tomto případě je vidět, jakým způsobem se v tomto státě určití lidé obohacují. Obyčejný člověk živící se poctivě pak jenom zírá a podivuje se nad fungováním justice.

illis ( 12. srpna 2014 00:27 )

Žádné Sášenku pustit, hezky připočítat pár let za PC ve skříňce . Ten úplatek bych také zabavila a dala k dispozici nemocnicím . Neskutečné, čím větší pracháč, tím větší drzost . To jeho podnikatelské impérium teď obhospodařují asi jeho rodinka s příznivci, jen kolik skoupil pozemků v okolí Chomutova , to musí být hrozná zátěž na bednu .

sars ( 11. srpna 2014 23:13 )

 Kluk jeden ušatá.

camse ( 11. srpna 2014 22:48 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé info http://cameso.webnode.cz/

bedalak ( 11. srpna 2014 18:23 )

On se už podělil neboj

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa