Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

UFO na ministerstvu dopravy: Poradce pro kosmické aktivity stál miliony!

Mezi lety 2010 a 2013 se na ministerstvu dorpavy podle zjištění NKÚ pěkně rozhazovalo
Mezi lety 2010 a 2013 se na ministerstvu dorpavy podle zjištění NKÚ pěkně rozhazovalo  (Autor: Blesk )
Autor: dce, ČTK - 
4. srpna 2014
13:33

Národní kontrolní úřad opět jednou zjistil pochybné zacházení s penězi. Tentokrát u ministerstva dopravy – jejich zbytečné utrácení prý stálo stát 88 milionů korun. Kam se peníze rozkutálely, lze jen těžko uvěřit.

Ministerstvo dopravy a jeho složky si mezi lety 2010 a 2013 počínalo s penězi daňových poplatníků velmi nešetrně. Podle NKÚ místo vyhlašování veřejných soutěží dávaly zakázky přímo určitým lidem. A nebyli to jen tak nějací lidé, ale většinou přímo zaměstnanci ministerstva. Navíc uzavírali dohody na práci, která byla původní náplní daných zaměstnanců.

Ministerstvo ovšem prý pochybilo i v oblasti mezd a mimořádných odměn. A ostatně i ve všech ostatních kontrolovaných odvětvích. Nejzvláštnější je ovšem pět smluv na poradenské služby v oblasti „kosmických aktivit“. Povídá si snad ministerstvo dopravy s ufony? Kosmické aktivity nás stály necelých šest milionů.

Krom toho ovšem některé složky ministerstva nedokázaly kontrolnímu úřadu předložit doklady k zakázkám nebo prokázat jaké služby za peníze ministerstvo obdrželo. Jak se poskytovatelé služeb vybírají, když ne veřejnými zakázkami, také nikdo neví. Ani tento doklad NKÚ neobdrželo.

Na ministerstvu si ale za naše peníze dobře žijí i všeobecně – velké výdaje byly zjištěny za dárkové předměty i pohoštění. Dokonce i za nákupy. Na ředitelství vodních cest tyto „drobnosti“ stály šestkrát více než v roce 2010. "Ředitelství předložilo neúplné doklady, přesto z nich ale bylo patrné, že peníze za pohoštění a občerstvení byly propláceny stejnému zaměstnanci, který je zároveň schvaloval," uvedl NKÚ. Kromě toho úřad objevil, že je zde i 56 lidí s novou šálou dohromady za 23 000,- Kč a běžec s trenažérem za 27 000,- Kč.

pravlast ( 11. srpna 2014 14:10 )

Kosmický aktivity náhodou byly potřeba-poletí se poradit se sv.Petrem jak dlouho ještě budou u moci a bez trestů.

anezat ( 5. srpna 2014 13:42 )

Chtělo by to nejméně pořádné zákony za převzetí zodpovědnosti u ministrů. Dokud se za krádež nebudou sekat ruce a pálit na tělo znamení, absolutně nic se tu nezmění, když už se ti h.a.j.z.l.o.v.é neumí chovat podle desatera. A to až se zjistí, kolik prošustrovala Neumannová na MO, to bude též "pálka".

buban ( 4. srpna 2014 20:42 )

Mno, andre, vidím, že máš spoustu práce s ohnutím jako luk-ani nechci domýšlet, co se v této pozici může přihodit. Takže ani nemáš čas na odpověď stran té Šípko-Havlovo trapárny.

buban ( 4. srpna 2014 17:40 )

Jj-nahrbení Češi a ohnutý andre-jaký je v tom rozdíl?

buban ( 4. srpna 2014 17:20 )

Tak to je všem dokola známo-i když tedy to nějak neštymuje s borcem, který nosí po kapsách statisíce na ranní golf ve Varech. Andre-nechci být dotěrná-ale jakpak je to s tím uměleckým dílem B. Šípka-onyndo jsi psal, že jste vybrali i více, tak čekám, kdy budou zveřejněna fota z instalace Havlovy sedačky ve Varech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa