Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vládní úředník o učitelkách postižených dětí: Jsou to KRÁVY!

Autor: Vladimír Barák - 
2. srpna 2014
18:16

Učitelky v ZŠ při nemocnici v Kadani mají srdce na dlani. Už dlouhé roky se starají o děti, které se potýkají s handicapem. Za svou péči teď sklidily studenou sprchu – a to přímo z Úřadu vlády. Zdejší vlivný zaměstnanec je nazval »krávami« a školu jako »zvláštku.«

Vulgárností se dopustil Bronislav Podlaha, člen Agentury pro sociální začleňování pod Úřadem vlády. Ta má paradoxně ve svých cílech například zajištění rovného přístupu všech občanů ke vzdělávání.

Podlaha učitelky urážel v oficiální odpovědi na dotaz kolegy, který žádal o kontakty na školy určené pro sociálně znevýhodněné žáky. „ZŠ a MŠ při nemocnici Kadaň. Ale bacha, je to zvláštka. Samý krávy na týhle škole,“ odepsal mu s oficiálním podpisem Úřadu vlády Podlaha. Když se e-mail dostal do rukou ředitelky školy, zůstala jako opařená.

„Mám tu zkušené pedagožky, které s dětmi pracují za pár korun už 40 let. Tohle si nezasloužíme. Přála bych mu, aby s dětmi strávil alespoň jeden rok, ať jako úředník pozná, jak náročná je to práce,“ řekla ředitelka školy Jana Podaná. Na úředníka podala oficiální stížnost.

Ten je ale v klidu. „Stalo se to nedopatřením a byla to interní komunikace. Poslal jsem jim omluvu a víc se k tomu nebudu vyjadřovat,“ řekl. Na reakci Blesk.cz, že se jednalo o oficiální komunikaci s podpisem Úřadu vlády, už neodpověděl.

A co na skandál říkají nadřízení? „Tento pracovník pracuje v agentuře od jejího vzniku a dosáhl vynikajících výsledků. Jedná se o ojedinělý exces. Věřím, že se podobná situace již nebude opakovat,“ napsal Blesk.cz ministr pro lidská vláda Jiří Dienstbier (45, ČSSD), který má agenturu na starosti. Pracovník prý byl potrestán. Jakým způsobem, ale ani agentura, ani ministr nesdělili.

308win ( 4. srpna 2014 13:42 )

Celý ten Aparát zrušit zbytečný žrout peněz, zavézt Zákon Můj dům můj Hrad. A snížit sociální podporu těm co se rodí s invalidním důchodem v ruce, každý ví o kterou skupinu se jedná

rudyptak48 ( 3. srpna 2014 22:10 )

Náš stát se dovede dobře postarat tak akorát o sociálně slabé, ale vychytralé cikány. To nikdo neprověřuje, zda si ty příspěvky opravdu zaslouží? Máme v našem státě několik škol, kde již promovalo spousty sociálních pracovníků. K čemu však tyto vysoké školy jsou, když chrlí jen další nezaměstnané. Lidé, kteří v tomto oboru pracují, ať pracují sebehůře, nikdo je pořádně nekontroluje a nekvalitní práci odvádí permaněntně dál. Bohužel, tento stát je tak morálně rozložen, že už nelze napravit skoro nic. Pilíře moci, zákonodárné shromáždění, vláda, soudy a policie, všechno je zkorumpováno, a nikde se nelze domoct spravedlnosti. Sociálním případům musí pomáhat lidé v různých mediálních akcích, a lidé jim skutečně pomáhají. Stát by si z nich měl vzít příklad. Bohužel stát vede ta horší část Čechů.

fjdksla ( 3. srpna 2014 12:27 )

Vy Jano netušíte, že interní a soukromá komunikace na ministerstvu probíhá zásadně na hlavičkovém papíře? Nové nařízení, víte?

fjdksla ( 3. srpna 2014 12:24 )

Jistěže jsou to srovnatelní volové, jenže ministr Dienstbier sedí o pár seslí výš a škody dělá víc. V těchto dnech Jiřík opět řeší vepřín a památník Romů v Letech. Ach můj bože, to je politická reprezentace, jdu zvracet (a to nejsem bulimik ).

zadnice ( 3. srpna 2014 11:54 )

„Tento pracovník pracuje v agentuře od jejího vzniku a dosáhl vynikajících výsledků. Jedná se o ojedinělý exces. Věřím, že se podobná situace již nebude opakovat,“ napsal Blesk.cz ministr pro lidská vláda Jiří Dienstbier (45, ČSSD), který má agenturu na starosti. V tom případě je Dinsbier stejný votlema jako tento týpek, který by měl být okamžitě vyhozen!!"! 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa