Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiš: Pochybný Urban je nosič pizzy pana Topolánka a téhle pakáže...

Autor: ČTK, simao - 
25. července 2014
14:42

Nadlidi dnes podruhé hlasovali o novele, kterou si už tento týden odhlasovali. K nelibosti premiéra Sobotky (ČSSD) i ministra financí Babiše (ANO) schválili ve středu snížení daně na naftu a benzín. A tak museli hlasovat znovu. Ani dnes však Andrej Babiš spokojeností nezářil. Svým kolegům ve Sněmovně sdělil, že se stydí, že tam s nimi musí sedět.

Kdyby za sebe měl dobrou náhradu, tak by prý rezignoval. Andrej Babiš byl i po pátečním jednání Sněmovny pořádně rozladěný. "To, co se předvádí ve Sněmovně, je absolutně nechutné. Já se nedivím našim občanům, že pohrdají politiky, a strašně se stydím za to, že tady vůbec sedím," řekl dnes šéf ANO.

Co ho tak rozlítilo? Obstrukce opozice, ale i zaváhání v řadách koaličního partnera ČSSD. Babiš se totiž v posledních dnech rozčiloval, že 17 poslanců sociální demokracie hlasovalo pro snížení spotřební daně u nafty o 2,50 Kč na litr a u benzínu o 1,50 Kč na litr. Varoval, že tím ve státním rozpočtu vznikne díra 14 miliard. A divil se, že pro to poslanci z ČSSD zvedli ruku...


Šlo přitom o návrh poslance ČSSD Milana Urbana, který ve středu podpořili i někteří jeho spolustraníci. Podle šéfa ČSSD však prý byli dezorientovaní a nevěděli, o čem se hlasuje... 

A právě do Urbana se Babiš tvrdě opřel. Exministra průmyslu myl za jeho toskánskou dovolenou, kterou trávil na jachtě s tehdejším premiérem Topolánkem, Dalíkem a lobbisty z ČEZu.

 „To, co předvedl pan Urban - pro mě velice pochybný člověk, vzpomeňme si, jak nosil tu pizzu v Toskánsku Topolánkovi a téhle pakáži - je neuvěřitelné, co si dovolil,“ nebral si servítky Babiš.

Hlasování bylo zpochybněno a bylo z toho velké haló. Takovou grotesku nepamatují ani veteráni ze Sněmovny. A tak se nadlidi návrhem zabývali dnes opět! Odsouhlasili pouze zachování zelené nafty pro zemědělce. Pro ostatní se nic zlevňovat nebude.

Opoziční poslanci z ODS, TOP 09 a Úsvitu přitom opustili na protest proti opakovanému hlasování jednací sál. Pro Urbanův návrh hlasovalo dnes 26 poslanců KSČM, z poslanců ČSSD pro něj hlasoval již jen Urban sám. Podle Sobotky bylo chybou, že Urban tento návrh vůbec předložil a měl by to podle něj uvnitř strany vysvětlit.

Babiš: Postavíme studenty na hraniční přechody

Babiš dnes také řekl, že jeho úřad připraví analýzu, kde běžní řidiči tankují. Při jejím zpracování chce využít spolupráce se studenty, kteří ministerstvu už dříve zdarma pomáhali s audity na ministerstvech. "Tak já říkám: oslovíme nějaké studenty, postavíme je na všechny hraniční přechody v České republice a vždy, když přijede nějaký náklaďák, tak půjdou za řidičem a zeptají se ho: Kde jste čerpal, pane řidiči, v Polsku, nebo v Čechách? Kde budete čerpat? V Německu?" řekl Babiš novinářům. V tuzemsku jsou podle něj druhé nejnižší ceny nafty i benzinu ve Střední Evropě. "Tak nechápu, o čem mluví pan Urban," dodal. 

ivuska1 ( 1. srpna 2014 16:03 )

ivuska1 ( 1. srpna 2014 16:02 )

Babis : pochybny urban je nosic pizzy pana Topolanka a tehle pakaze.

salto ( 28. července 2014 12:15 )

Tak nějak jim všem chybí alespoň maličký kousíček sebereflexe

gaygenius ( 27. července 2014 18:05 )

Koukněte se na toto video http://www.youtube.com/watch?v=tVvNJrdV43k

rudyptak48 ( 27. července 2014 10:28 )

Malý český člověk do všeho rád mluví. To platí hlavně pro profesionální politiky, ale také pro politiky amatéry na tomto fóru. Vám se člověk nezavděčí, ani kdyby se vám na vrch hlavy vys-ral.... jedni chválí komunisty, jiní kapitalisty... hlavně, že máte bojovné srdce a tupé mozky... chováte se jako nesvéprávní zombíci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa