Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Humorista i lobbista: Ministryni v nesnázích pomáhá po revoltě podřízených její manžel!

Ministryně spravedlnosti Helena Válková a její manžel, humorista a lobbista Václav Budínský
Ministryně spravedlnosti Helena Válková a její manžel, humorista a lobbista Václav Budínský  (Autor: Foto Blesk - Martin Hurda, ČTK)
Autor: simao - 
27. června 2014
10:14

Je autorem humoristických knih, zaměřených mj. na erotiku a sex. Ale také lobbistou a v neposlední řadě manželem ministryně spravedlnosti Heleně Válkové. Té však v poslední době příliš do smíchu není... Její choť Václav Budínský ale má kontakty, a tak se své ženě prý rozhodl na ministerstvu trochu píchnout. Dokonce i s obchody!

Na Helenu Válkovou pršela v poslední době zloba. Především ze strany jejích podřízených. Ve zlém se s ní rozešla první náměstkyně Hana Marvanová, náměstek dodaný ČSSD Pavel Štern byl odvolán poté, co na Válkovou poštval kvůli jedné ze státních zakázek dokonce policii. Tvrdil, že Válková "rozleptávala" schválená pravidla pro výběr elektronických náramků pro domácí vězně a činila nátlak kvůli získání údajů o cenách z průzkumu trhu.

Válková následně dostala od premiéra Sobotky nůž na krk - dal jí poslední šanci, aby dokázala, že na vedení resortu má. "Paní ministryně by teď měla napnout všechny síly na to, aby se vnímání resortu spravedlnosti výrazným způsobem pozitivně změnilo," upozornil předseda vlády.

Pomoci Válkové se nyní snaží i její manžel Václav Budínský - spisovatel, humorista, ale i lobbista. Podle MF Dnes obchází politiky, snaží se mírnit škody, napáchané zmatky a nedávnými roztržkami na ministerstvu. "Mám spoustu známých napříč politickým spektrem, já se v té oblasti léta pohybuji, baví mě to. Tak jsem různým lidem, těm poslancům, říkal, zda vědí, v jakém stavu přebrala to ministerstvo," řekl MfD Budínský.

"Ona je ve stresu, tak o tom hovoří a mluvíme o tom doma. Když se zeptá, poradím jí," dodal manžel Vákové. Podle MfD přitom Budínský radí třeba právě i ohledně zakázky na elektronické náramky. A také s celkovou image. Podaří se jim společně něco změnit k lepšímu?

Válková si přitom alespoň v jedné věci může oddychnout. Za její nešťastná slova o tom, že se Čechům v nacisty ovládaném Protektorátu Čechy a Morava vlastně zas tolik nedělo, jí nehrozí trestní stíhání. Informovaly o tom novinky.cz.

jarypadlo ( 30. června 2014 12:19 )

Taky jsem ve stresu že soudy a soudci můžou být i analfabeti a neplatí na ně žádné postihy.Když někdo poruší zákonnou lhůtu a nařízení soudu,má dostat trest.Toto není právní stát a 'Jménem republiky' je akorát k /hořkému/smíchu.

podlesni ( 27. června 2014 12:05 )

Rozhodně nic takového říkat neměla. Nějaké procentuální zastoupení ve válce neplatí. Ať se jde poklonit do Pinkasovy synagogy když si to musí uvědomit. Jsou tam jména mnohých mých předků a já jí naprosto nepovažuji za jakkoliv kompetentní osobu. Zřejmě jí radí její humoristicky laděný manžel i v tom, co má říci, jenže ona to ve své prostotě bere vážně.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa