Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ministr kašle na limuzínu: V tramvaji už ale dostal pěkně vyhubováno!

Dveře tramvaje se otvíráají, vyskakuje z ní ministr Richard Brabec. A míří do Sněmovny
Dveře tramvaje se otvíráají, vyskakuje z ní ministr Richard Brabec. A míří do Sněmovny  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao, poe, ČTK - 
23. června 2014
09:03

Richard Brabec (ANO) vede v Sobotkově vládě ministerstvo životního prostředí. Nyní prozradil, proč na rozdíl od některých svých kolegů využívá o poznání méně vládní limuzínu a naopak častěji spoléhá cestou do práce do MHD.

Je ministrem, u kterého při jmenování Sobotkovy vlády došlo ke kurióznímu překřtění na "Brabence". Richard Brabec to bral s úsměvem. A pustil se do práce. Do ní je však nejprve se třeba nějak dopravit. A Brabec se rozhodl, že při cestách po Praze bude nejsnazší vyrazit do MHD. "Z limuzíny s řidičem hrozí, že za nějakou dobu ztratíte kontakt s reálným světem a to bych moc nerad," svěřil se Aha! s tím, že do Sněmovny to stejně má jen pár zastávek tramvají.

Auto s řidičem prý využívá spíš výjimečně - když ho čekají dlouhé cesty, kde MHD nestačí. "Občas mě v tramvaji někdo pozná a někdy si lidé chtějí i povídat. Většinou jsou to přátelské debaty, ale pěkně vynadáno jsem už dostal taky," prozradil Brabec.

Aktuálně přitom řeší problém - Česko totiž z evropských dotací na životní prostředí nestihne vyčerpat zhruba 20 miliard korun z pěti miliard eur (asi 137 miliard Kč), které měla v nynějším programovém období k dispozici. Brabec to o víkendu prozradil v pořadu Partie na FTV Prima. Podle něj však hrozilo, že ztráta bude větší. Ministerstvo se ji nyní snaží snížit podporou rychlých projektů, které nevyžadují například stavební přípravu. A naopak stahuje stovky "mrtvých" dotačních projektů.

"Impotencí minulých vlád, neschopností peníze efektivně čerpat jsme dneska jasně v pozici, kdy výrazně, možná 20 miliard, a to děláme všechno, co můžeme, abychom ty peníze zachránili, nevyčerpáme," tvrdí ministr. 

 

alex80 ( 23. června 2014 13:39 )

A za to chce pochvalu do papírů nebo co? Normální člověk bez auta musí jezdit MHD každý den a o tom se nepíše. Všichni ve vládě by si měli platit soukromé řidiče a limuzíny ze svého nesmyslně vysokého platu.

sars ( 23. června 2014 11:26 )

 Ne blíží se volby? tim se to vysvětluje, vystoupil z tramvaje a zrovna ho fotograf vyfotil jaka náhoda .......Ať zije vládní bulvár. ..

cvalakaz ( 23. června 2014 10:18 )

 Nevím jestli pomůže vyhubovat, ale kdyby dostal po držce ,tak by mu to možná trošku pomohlo ;-)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa