Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Růžová Válková má nůž na krku: Podle Sobotky má poslední šanci prokázat schopnosti!

"Růžová" ministryně Helena Válková má opět problémy. Na Hradě u Zemana se dnes ještě usmívala, pak ale musela na kobereček k premiérovi Sobotkovi
"Růžová" ministryně Helena Válková má opět problémy. Na Hradě u Zemana se dnes ještě usmívala, pak ale musela na kobereček k premiérovi Sobotkovi  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
17. června 2014
21:33

Sobotkův kabinet je zatím v původním složení a bez ztrát. Slovo "zatím" však nyní ostře rezonuje v souvislosti s pozicí ministryně Heleny Válkové (ANO). Té podle všeho hrozí, že by se mohla stát prvním šéfem resortu, který půjde z kola ven! Podle premiéra Sobotky má totiž poslední šanci prokázat své schopnosti. Příště už ji prý odvolá!

Nesmí zaváhat. Helena Válková dostala při dnešní schůzce s premiérem Sobotkou pomyslný nůž na krk. Dáma s lehce svérázným vkusem, který předvedla i dnes na Hradě, kam dorazila za prezidentem Zemanem ke jmenování soudců v růžovém kostýmku a se slamákem s růžovou stuhou, šla v úterý odpoledne na kobereček k předsedovi vlády.

Ministryně má totiž tak trochu problém se svými podřízenými na resortu spravedlnosti. Z týmu jejích nejbližších spolupracovníků již dva skončili - první náměstkyně Marvanová a dnes také náměstek pro vězeňství a trestní politiku Pavel Štern, kterého nominovala právě Sobotkova ČSSD. Se Šternem se Válková rozešla ve zlém poté, co na ni podal trestní oznámení! A to kvůli tendru na elektronické náramky pro domácí vězně.

Sobotka to však bere jako pochybení Válkové, které oznámil, "že pokud projeví jakékoliv další zaváhání při vedení úřadu, bude ČSSD jako koaliční strana požadovat změnu v čele ministerstva spravedlnosti."

Podle Sobotky již bylo přešlapů u Válkové dost. "Paní Válková má podle mého názoru poslední šanci, aby prokázala, že je schopna bez opakované negativní medializace řídit ministerstvo a plnit vládní program. Pokud tuto možnost promarní, bude muset z funkce odejít a nebude to moci svádět na žádného z podřízených," uvedl šéf vlády a sociální demokracie.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš ale za Válkovou i nadále stojí. Názor Sobotky prý nesdílí. V neprospěch Válkové však hraje, že nemá personální problémy poprvé... A také Babiš připustil, že ministryně může mít problémy s komunikací se svými podřízenými. "Asi by potřebovala lepší komunikační přístup," uvedl vicepremiér. Odvolání Válkové však na schůzce se Sobotkou odmítl, což prý premiér respektuje. Alespoň prozatím.

pavucinka ( 1. července 2014 13:29 )

Tak to by jsi měl zažít v nějaké kauze tzv rychlokvašky. Měla sjem dojem, že to je ještě horší než ty takzvané staré struktury.

pepatiso ( 18. června 2014 23:46 )

Tak to dopadá když důchodci přesluhují!Ješitnost podtržená p.alzheimerem není to pravé co tahle nešťastná společnost potřebuje!A exekutoři se smějí,mají proč!Marvanovou velmi rychle odstřelili!

itartas ( 18. června 2014 16:37 )

Lepší komunikační přístup? Copak na ně tam mluví čínsky nebo co? Každopádně tato paní by měla vést tak leda řádové sestry v klášteře nikoliv barák plný právníků. Babiš to je neštěstí pro nás, já to prostě nedávám!

jana999 ( 18. června 2014 10:07 )

no nevím, spíš by měl sobotka vysvětlit, jakým právem podřízený něco tají před nadřízenou, která má něco podepsat a neví co? To spíš vypadá, že ten její náměstek počítal s nějakou malou domů, nebo snad celá ČSSD?

francjosef ( 18. června 2014 07:05 )

Byla by pro ni nejlepší trafika na hl.nádraží na hajzlu,tam by se hodila.Tato škaredá baba na nic nemá a nebude mít.O Stropnickým neradno mluvit,asi by patřili k sobě a myslím,že by jim to i slušelo.Čím dříve vyhodí,tím lépe.Máme tam přece něco reprezentavního.No hrůza národe.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa