Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman na liberecké misi: Pivečko ve vedru i psi hledající drogy!

Autor: simao - 
10. června 2014
15:28

Prezident Miloš Zeman druhým dnem pokračuje ve své "liberecké misi", tedy v návštěvě Libereckého kraje. Horké letní počasí zapil vychlazeným pivečkem, dnes pak shlédl mj. výcvik armádních psů, kteří před prezidentem hledali drogy. A pohladil si také afghánského hrdinu, vlčáka Athose.

Zemana i s první dámou Ivanou včera v Liberci přivítal hejtman Půta, spolu s ním a primátorkou města Martinou Rosenbergovou zahnal prezident na zahrádce po besedě s občany žízeň u piva. Zeman zářil v tu chvíli spokojeností, při současných třicítkách člověku zkrátka vyprahne. Poté prezidenta pohostili na čtyřchodové večeři a spolu s Ivanou přespal Zeman v apartmánu Gradhotelu Zlatý Lev.

Manželka i hejtman Půta s rodinou doprovázeli Zemana také při první části dnešního programu, kdy prezident zavítal do Veterinární základny Armády ČR v Chotyni. Shlédl zde výcvik armádních psů, kteří prezidenta na povel pozdravili hromadným štěkotem, ale předvedli i hledání drog a útok na pachatele, upozornil Liberecký deník.

Nechyběl ani německý ovčák Athos, hrdina z Afghánistánu, který však na misi utrpěl zranění - to když dvě rakety dopadly na základně Lógar v září 2012 na jeho kotec. Jeho život se však podařilo zachránit, letos v lednu pak dostal od tehdejšího ministra obrany Picka za svou statečnost kožený obojek i plaketu s buvolí kostí.

Vedle návštěvy armádního centra v Chotyni pak Zemana během parného úterý čekalo i setkání s představiteli města a občany v Hrádku nad Nisou, dále pak třeba oběd v hostinci v Jítravě, návštěvy několika fabrik a také Nového Boru a České Lípy. Zemanovi dnes přespí v hotelu u Máchova jezera.

czrus ( 10. června 2014 20:38 )

pepatiso: czsrusi vzdej to!ukrajina je pro urválky z blesku tabu!Je informační ticho aby nacistické hordy mohli v klidu zabíjet! TADI mas co se vyrabi inom pro Russku Armadu ! http://sdelanounas.ru/blogs/?id=69

czrus ( 10. června 2014 18:55 )

ANTIfasisty sou po celem svete , a tet voni jdu na pomoc NOVOROSSII ! zabijei fasisty vo 106 ! valka jde , totalni likvidacija ! http://lifenews.ru/watch-live prez 30 min noviny ! kukajte co se dee na Ukraine a tohle novy zbrani co maji moderni http://warfiles.ru/show-60074-v-slavyanske-opolchency-unichtozhili-okolo-20-edinic-bronetehniki- armii-ukrainy.html

pepatiso ( 10. června 2014 18:40 )

czsrusi vzdej to!ukrajina je pro urválky z blesku tabu!Je informační ticho aby nacistické hordy mohli v klidu zabíjet!

pepatiso ( 10. června 2014 18:36 )

Parádní alegorie soudruha zemana od rusobijce SI-MAA!Sám bych to líp nenapsal!P.SIMAO,nesmrdíte si trošku sám sobě?

czrus ( 10. června 2014 17:47 )

K doněckým domobrancům se přidali dobrovolníci z Itálie http://czech.ruvr.ru/news/2014_06_10/K-doneckym-domobrancum-se-pridali-dobrovolnici-z-Italie-2332/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa