Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéfka ERÚ Vitásková u soudu: Neubránila se slzám

Autor: op - 
3. června 2014
05:06

Podvody se slunečními elektrárnami na Chomutovsku s možnou škodou až dvě miliardy korun řeší soud v Brně. Mezi 10 obžalovanými je i šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková (57). Ta vinu odmítá. U soudu se přitom musela občas vyplakat někomu na rameni...

Podle obžaloby její úřad vydal licenci k provozu dvěma nedokončeným solárním elektrárnám v Chomutově. Stalo se tak v posledním dni roku 2010, kdy bylo možné ještě získat výhodnější výkupní ceny.

Vina Vitáskové údajně spočívá v tom, že zabránila řízení, v němž mohl ERÚ obě licence odebrat. „Obžalobu kategoricky odmítám ve všech bodech, protože jsem se ničeho nedopustila. Žádné nezákonné rozhodnutí jsem neudělala,“ řekla Vitásková. Soud ji vyslechne ve středu.

„Když jsem byla obviněna, tak mi jeden z vrcholných představitelů sdělil, že to je jako boj s rakovinou: buď vyhraju, nebo prohraju. Ale spravedlnost ať v tom nehledám!“ prohlásila včera v pauze u soudu šéfka ERÚ Alena Vitásková.

sars ( 3. června 2014 11:16 )

 Plakala asi dojetim, z toho flastru co dostane když se nerozdeli o ten balík co vydělala. ..

milan1959 ( 3. června 2014 11:03 )

Co bereš soudruhu?

salto ( 3. června 2014 10:35 )

Je to hrozný, ale je to tak

ninga ( 3. června 2014 08:58 )

je pozitivní, že se zpovídá ze svých hříchů, ale mělo by dojít i na mnohem větší ryby - ČEZ = AmunRe = Babáková = Rittig = Janoušek = Hrdlička = ODS hlavně aby té ubečené paní soud prolustroval majetek a nařídil jeho propadnutí; pár roků vězení by byla sranda, když by věděla, že je zajištěná do konce života

luckypunch ( 3. června 2014 08:10 )

Proč proboha brečí??? Vždyť tam je škoda jenom pár miliard a za to může u nás dostat podmínku tak rok na dva. Ale nedej bože, že by někdo z nás ukradl 10 tisíc, tak ho zavřou na 5 let.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa