Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Malý Zeman na den ministrem školství! Přihlíželi Chládek i Maki a Kiki

Autor: simao, vlb, ČTK - 
30. května 2014
15:56

Jeho otcem je Miloš Zeman, nejde však o českého prezidenta, ale shodu jmen. Jedenáctiletý Jakub Zeman se stal na den ministrem školství! Za vítězství ve výtvarné soutěži jej šéf tohoto resortu Marcel Chládek (ČSSD) posadil do svého křesla. Akci přitom přihlížely i dvě populární sportovkyně - plážové volejbalistky Maki a Kiki.

Jedenáctiletý Jakub Zeman ze základní školy Pardubice - Dubina si v pátek vyzkoušel roli ministra školství. Vyhrál v soutěži "Jeden den ministrem", při které děti z prvního stupně základních škol malovaly ideálního učitele.

Zúčastnilo se více než 2200 dětí ze dvou stovek škol a osmičlenná porota v čele s ministrem Marcelem Chládkem (ČSSD) nakonec vybrala Jakubův obrázek. "Výběr nebyl vůbec jednoduchý. Přišla nám skutečně spousta velice originálních děl a těší mě, že se zapojilo i hodně dětí z praktických a speciálních škol," řekl ČTK ministr Chládek.

Jakuba přivítal Chládek ve svém úřadu již ráno a školák ho doprovázel na poradě s náměstky, ale také při školní inspekci. Zeman junior si tak vyzkoušel běžný den šéfa školství a novinářům řekl: "Strašně mě to baví. Ministrem ale být nechci. Mým snem je stát se architektem.“ Do své role se však vžil rychle - pokusil se nenápadně prosadit i drobnou změnu, kterou by uvítali všichni školáci... "Prohodím přestávky a vyučovací hodiny," maloval si.

Takovou pravomoc ale nedostal, útěchou mu však bylo, že si mohl posedět ve vládní limuzíně s majáčkem. A pozdravil se také s populárními plážovými volejbalistkami Markétou Slukovou a Kristýnou Kolocovou.

xxxx678 ( 30. května 2014 16:53 )

Jé,to je ale hezké !!!!!(pan ministr je sympaťák)

morisejko..... ( 30. května 2014 16:28 )

si blba?

kacota..... ( 30. května 2014 16:17 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa