Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Válka ministryně a její náměstkyně: Půjdou na kobereček k Sobotkovi i Babišovi!

Dny náměstkyně Hany Marvanové (vlevo) na ministerstvu spravedlnosti Heleny Válkové (ANO) se chýlí ke konci?
Dny náměstkyně Hany Marvanové (vlevo) na ministerstvu spravedlnosti Heleny Válkové (ANO) se chýlí ke konci?  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
30. května 2014
13:30

Mezi Helenou Válkovou a její první náměstkyní Hanou Marvanovou se rozhořel ostrý spor. Nepohodly se a Válková prý tlačí na Marvanovou, aby odešla. Napjatou situací se bude zabývat i premiér Sobotka - zve si obě aktérky na kobereček. To samé ale má v plánu i šéf ANO Andrej Babiš!

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se vloží do řešení napjaté situace na ministerstvu spravedlnosti. Na středu si pozval ministryni Helenu Válkovou i její náměstkyni Hanu Marvanovou, jejichž spory se v posledních dnech dostaly na veřejnost.

Vyjádření bude chtít i po šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi, který Válkovou do vlády nominoval. "Pozval jsem si paní ministryni Válkovou na středu, stejně tak i paní Marvanovou. Chci, aby mne informovaly o situaci na ministerstvu spravedlnosti, zejména pokud jde o plnění vládního programu a personální politiku. Požádal jsem také předsedu koaličního hnutí ANO, aby mi příští týden sdělil k situaci na ministerstvu své stanovisko," napsal dnes ČTK Sobotka.

Spor mezi Válkovou a Marvanovou se údajně týká např. výběru některých soudců nebo snižování odměn advokátů. "Je pravda, že jsem slyšela ve středu od paní ministryně, že si přeje, abych skončila," řekla Marvanová MF Dnes." Nejde však prý o osobní spory, tvrdí Marvanová. "Konflikt se táhne už dva měsíce. Sporné věci jsou dvě. Jde o omezení byznysu s exekucemi a především pak výběr soudců. Paní ministryně si nepřála, abych byla vůbec součástí komise, jíž jsem měla předseda," dodala Marvanová Lidovým novinám. 

Marvanová se přitom domnívá, že na její odchod netlačí jen ministryně, ale i někteří lidé z justice, kteří si nepřejí změny. Ještě před Sobotkou, v neděli, se s oběma ženami ze spravedlnosti sejde Andrej Babiš. Ve středu přitom Babiš novinářům řekl, že by byl rád, aby Marvanová za ANO kandidovala na podzim v Praze do Senátu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rudyptak48 ( 1. června 2014 18:30 )

Paní Marvanová tam dlouho nevydrží a tak lobuje za svůj a manželův příští plat, rovněž i za plat svých kolegů advokátů. Advokáti ala Sokol a jemu podobní - jsou pěkná verbež a nehorázně se pakují v našem korupčním prostředí.

lennne ( 30. května 2014 14:50 )

 Valkova je smesna figurka, z fleku by mohla nahradit Janzurku v Pani klukci a zacit vykrikovat Vaaclave, Vaaclave....je neuveritelny , ze uz tu zase mame vyrazy jako personalni politika a politicky ukol..proto kazdy system kolabuje, zprovoznuje se predcasne, aby se nove koste mohlo blysknout...a holky musi jit k babisovi driv nez k Sobotkovi i kdyz si je Sobotka jako premier pozval prvni.....to mluvi za vse babis, jen jim nadiktuj co maji kdakat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa