Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Napište ministryni, že je kráva! Rozlítil se europoslanec Zahradil. Proč?

Jan Zahradil se pustil do ministryně Michaely Marksové-Tominové
Jan Zahradil se pustil do ministryně Michaely Marksové-Tominové  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný, Ladislav Křivan)
Autor: ex, simao - 
30. května 2014
09:13

Jan Zahradil (ODS) slaví, že se dostal do europarlamentu. Z dobré nálady ho však vytrhl příspěvek, kterým ministerstvo práce a sociálních věcí Michaely Marksové-Tominové (ČSSD) uctilo památku parašutistů Gabčíka a Kubiše. Ministryni proto nepřímo, ale hlavně velmi nevybíravě tituloval... 

Zahradilovu zlobu rozpoutal oranžový leták ministerstva práce a sociálních věcí. Pod fotkou s nacistickým protektorem Reinhardem Heydrichem je napsáno: "V několika zemích EU uspěly ve volbách do Evropského parlamentu radikálně pravicové strany. I proto je potřeba připomínat si náš vlastní boj proti fašismu. 27. května 1942 provedli Gabčík s Kubišem atentát na zastupujícího říšského protektora Heydricha. I demokracie se totiž musí umět bránit." Pod textem je pak logo ministerstva práce a sociálních věcí.

Místopředseda ODS, který obhájil europoslanecký mandát, se pořádně rozčílil: "Neuvěřitelné, to už přestává všechno. Ministryně MARKSOVÁ-TOMINOVÁ takto zneužila památku parašutistů-atentátníků na Heydricha k propagaci svého politického názoru. Toto je z jejího fb, podepsáno MPSV (tedy státní instituce). NECHUTNÉ, NECHUTNÉ, NECHUTNÉ."

Jana Zahradila pořádně naštval tenhle leták z dílny ministerstva práce a sociálních věcí Michaely Marksové-Tominové Jana Zahradila pořádně naštval tenhle leták z dílny ministerstva práce a sociálních věcí Michaely Marksové-Tominové | Facebook

V diskuzi pod svým příspěvkem pak zašel Zahradil v kritice ještě dál. "Napište sem někdo prosím vás, že paní ministryně je kráva, ať to nemusím psát já sám," objevilo se pod Zahradilovým jménem na jeho profilu na Facebooku. 

Staronový europoslanec, který vedl kandidátku ODS (ta získala jen dva mandáty, zatímco po eurovolbách 2009 jich měla devět...) také připomněl jinou kauzu, spjatou s ministryní Sobotkovy vlády - tentokrát se šéfkou spravedlnosti Helenou Válkovou (ANO). "Chtěla druhým extrémem vyvážit Válkovou s tím jejím ´za protektorátu se toho zas tolik nedělo´? Množství bláznů v této vládě je zjevně výrazně větší než malé," poznamenal Zahradil.

Marksová se později, také přes Facebook, za plakát částečně omluvila. Resp. za to, že byl podepsán jejím ministerstvem. "Pěkné odpoledne, i přes velký zájem o post k výročí atentátu na Heydricha, dovolte mi k tomu doplnit jednu věc. Za tím, že je potřeba připomínat si boj s fašismem i nacismem i oběť českých parašutistů si stojím. Stejně tak mě znepokujuje nárůst nacionalistických a ultrapravicových nálad v celé Evropě. Je ovšem pravda, že v takovýchto postech se logo ministerstva objevovat nemá a je to nevhodné, neboť se jedná o můj osobní názor. Promluvila jsem si o tom s týmem, který mi pomáhá s Facebookem a příště se takováto situace již nebude opakovat," slíbila Marksová. Na atak Zahradila však nijak veřejně nereagovala.

kung-fu-jane ( 2. ledna 2015 11:57 )

kung-fu-jane ( 2. ledna 2015 11:56 )

Pan Zahradil si zřejmě neuvědomuje, že už není mezi svými kolegy voly ve chlívku, ale že ho zvolili europoslancem. Ostatně na té fotografii vypadá jako nesvéprávný i.d.i.o.t...

petrusaa ( 30. května 2014 13:50 )

dvakrát po pěti lech a znovu pět let za 1 milion měsíčně,to máme 12 milionů ročně krát pět let mandátu, to máme 60 milionů ročně krát 3 volební období, tak nás chlapec přišel na 180 milionů Kč.

majojo ( 30. května 2014 13:14 )

Pokud je paní poslankyně skutečně kráva, tak ten pugét sežere. Pokud je to ženská, tak mu ho omlátí o palici a zbytek rozšlape. A účet za úklid mu pošle.

sars ( 30. května 2014 13:05 )

 Aby vás ty radikálové jednou nevyhazeli z oken vašich kanceláří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa