Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klaus promluvil o nevěře a o tom, čím ho překvapila manželka Livia

Také u Václava Klause se v minulosti spekulovalo o milence-letušce Petře Bednářové
Také u Václava Klause se v minulosti spekulovalo o milence-letušce Petře Bednářové  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
20. května 2014
07:52

Exprezident Václav Klaus je dle svých slov pořádně vytížený. Cestuje, píše, přednáší. Během pracovní cesty do Budapešti se nedávno zastavil na Slovensku podívat se, jak se daří jeho manželce - velvyslankyni Livii. A prozradil, čím ho překvapila. Vedle toho však dostal i otázku na nevěru.

Bývalá první dáma Livia Klausová se v roli velvyslankyně "rozjížděla" možná trochu pomaleji a stala se terčem kritiky od Slováků i některých českých politiků v čele s Karlem Schwarzenbergem.

Její manžel, exprezident Klaus, však v rozhovoru pro Týden vyzdvihl její pracovní nasazení. "Myslím, že se tomu věnuje plně, super intenzivně. Musím říct s trochou údivu, že vůbec nevnímá, že tady má nějaký dům a že máme nějakou chalupu, kterou vypiplala od prvního do posledního místečka, zatímco já četl odborné studie a psal texty," prozradil Klaus Týdnu.

Přístup jeho manželky k novým povinnostem ho možná až překvapil. "Ona se půl roku nezeptala, zda ta chalupa ještě stojí," upozornil Klaus. Na Slovensku se nyní zastavil při své pracovní cestě do Budapešti. Jaký měli Klausovi program? "Využili jsme toho k přátelské večeři se slovenským prezidentským párem Gašparovičových," uvedl český exprezident. Večeře se však prý protáhla na několik hodin společné diskuze.

Co řekl Klaus o nevěře

Klaus však promluvil i o tom, zda oddělené žití v Praze a Bratislavě neotevírá prostor pro případnou nevěru, tedy "přecházení na červenou", jak Klaus v minulosti spekulace ohledně záletů nazval. "Jsem opravdu člověk, který je natolik vytížený svým nepřetržitým cestováním, psaním a podobně, že k stáru chodím spíše na jiná světýlka než na červenou," tvrdí nyní Klaus. V minulosti se spekulovalo třeba o jeho údajném vztahu s blondýnkou Klárou Lohninskou, či s letuškou Petrou Bednářovou.

Ale zpět k politice. O Klausovi se nedávno mluvilo v souvislosti s kandidaturou pro eurovolby, které se v Česku uskuteční již 23. a 24. května. Klaus to však odmítl, sezení tam považuje za ztrátu času. "Takto trávit zbytek svých mladých let se mi nechce," uvedl exprezident. Zároveň se hájil za svá kontroverzní slova o aktuálním dění na Ukrajině. Není prý žádný "Putinův advokát" a nechce si hrát na experta na Ukrajinu. "Mračím se, když mi někdo řekne, že obhajuji Rusko, že jsem advokátem Putina. Není tomu tak. Jsem pouze advokátem zdravého rozumu a hledání pravdy," dodal v rozhovoru Klaus.

govana ( 20. května 2014 14:31 )

je to normální holka , vypadá jak Ivanka od Gotta před plastikami ....Klaus je arogantní lidské hovado který stále bude provokovat .Ať nám vysvětlí proč ta jeho 70letá žena zabírá mladým vystudovaným diplomatům místo v Bratislavě.Ona peníze určitě nepotřebuje je to samé jako on.

tarot666 ( 20. května 2014 14:14 )

Ten Kikina vypadá jak zm.rd Bakala...

obluda.pb ( 20. května 2014 14:14 )

Ať mi někdo vyvrátí, že je to geront-bukvičák, ty letušky byly jen zástěrka

pravlast ( 20. května 2014 13:07 )

Ošklivá a zlá slůvka jsou když přeoperovaný Livius piplal chalupu/se zednickou lžící a krumpáčem v ruce/ ,letušky tehdy ještě neměly dokončené změny pohlaví ,zákluzy-záklauzy tehdy byly možné,dnes hrozí čokokrém!Tedy výtok mozku. Štěstí pro národ je,že nemůže vládnout jakýsi nastrčený medvídě a potom znova kandidovat.Stejně mozkové šlejšky už vyčichnou k nepoužití. Nešlo by toho schaschska už konečně mediálně blekačka-ignorovat?

kradousek ( 20. května 2014 12:12 )

psát by o něm měla už jen rubrika černá kronika ...dne XX.YY. byl odsouzen k X rokům vězení nepodmíněně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa