Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Prezidentská Katka? Stoprocentní maturantka!

Autor: vr - 
17. května 2014
17:30

„Je hezká a chytrá po mně,“ řekl kdysi v žertu o dceři Kateřině (20) prezident Miloš Zeman (69). A asi nepřeháněl!

Právě včera se studenti dozvěděli výsledky první části státní maturity, kterou Katka psala před necelými dvěma týdny. A nervózní pohled v její tváři, který tehdy zaznamenali fotografové Blesku, nebyl třeba.

Kateřina Zemanová získala 100 procent ze dvou částí didaktického testu angličtina a čeština. Pan prezident má samozřejmě radost,“ řekl Blesku prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Teď se musí soustředit na ústní část maturit, kde se nejspíše vyhne matematice – právě kvůli té totiž musela před lety opustit elitní soukromé gymnázium PORG. Jde také o předmět, kde letos propadlo nejvíce žáků, skoro každý čtvrtý. 

Co čeká »Kate« potom? Sladký život a nějaká delší brigáda, na níž si bude chtít vydělat na školné. „Vím, že chce pokračovat po jisté brigádě ve studiu na vysoké škole a velmi pravděpodobně to bude ve Skandinávii,“ potvrdil informace Blesku prezident Zeman.

U písemných maturitních testů letos propadlo 11 procent žáků, oproti loňsku se tedy zhoršili. Nejhůře šla studentům matematika, propadlo z ní 24 procent. Cizí jazyk nezvládlo 3,6 procenta, češtinu 2,7 procenta. Letos šlo k maturitám celkem 87 500 studentů.

bre-burda ( 27. května 2014 16:54 )

Milá holka, život je především o číslech. Kdyby si táta s mámou tenkrát nedali číslo, nemohla by jsi sem dneska psát! Uč se proto matematiku!!

spenatky ( 23. května 2014 22:02 )

Co by jí měla závidět? Že je hnusná a drzá po vožralovi moc k závisti není.

e.44 ( 19. května 2014 09:44 )

Větší snůšku hovadin jsem už dlouho nečetla Kolik ti platí že jseš ochotnej psát takový zhovadilosti?

ikolop ( 19. května 2014 03:01 )

Kate je pod dohledem táty, tj. OK. Zeman má skvělý anglický humor. Je to chytrý a skromný člověk, netuneluje, snaží se nám, dolním 10 miliónům, pomoct. Jen lidé jsou zmanipulováni mediálními masážemi. Média vlastní pravičáci, většinou z Německa a Rakouska, kde má kníže Karel z TOP mnoho kamarádů na vysokých postech. Lidi, začněte přemýšlet nad každým slovem Zemana a srovnejte je se lží a mystifikacemi a tvrdými zákony, které schválila ODS a TOP ! Tj. Klaus, Langer, Topolánek, Bém, Nečas, Kalousek i kníže Karel zvedl ruku nad zákonem pro restituce církvím a zvýšení daní nám, chudším. Pravičáci z ODS Souhlasili s Klausovou amnestií, aby údajně Klause nezavřeli za jeho údajné vytunelování státu.

alenam ( 18. května 2014 20:13 )

hrabe ti čím dál víc a čím dál víc žvaníš blbosti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa