Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

První slečna Kateřina Zemanová maturovala: Najdete ji na tablu?

Autor: Jan Exner - 
3. května 2014
05:30

S novým účesem přišla včera dcera prezidenta Kateřina Zemanová (20) k maturitní písemné zkoušce z angličtiny. A zatímco její rodiče přiznali, že jsou nervózní, ona působila velmi sebejistě. Najdete první slečnu na tablu?

Do budovy soukromého Anglicko-českého gymnázia Amazon, kterému Miloš Zeman (69) platil za přípravu dcerky bezmála čtyřicet tisíc ročně, dorazila Kateřina v doprovodu dvou kamarádek v pravé poledne. Žádná limuzína, žádní bodyguardi, prostě normální maturantka.

A kromě vědomostí a nového tmavohnědého mikáda si ke zkoušce dospělosti první slečna vzala velmi krátké šatičky z lehké bílé látky. Ty jen zdůraznily, jak Kateřina v posledních měsících zhubla.

Na matiku si netroufla

Na státní maturitu z matematiky, která se odehrávala včera dopoledne, si Katka netroufl a. Zvolila si raději angličtinu, kterou pilovala jak při svém několikaměsíčním pobytu v Řecku, kde pracovala jako barmanka, tak i při pozdějších výletech do světa. Ve třídě proto byla těsně před zkouškou velmi uvolněná a žertovala se spolužáky.

Školu, sídlící v samém centru Prahy u Václavského náměstí, prezidentova dcera opouštěla o dvě hodiny později se stejným úsměvem, s nímž přicházela. „Myslím, že to dopadlo dobře. Cítila jsem se během zkoušek celkem jistě,“ řekla Blesku. Nervóznější než ona byl včera zřejmě tatínek. Jindy výřečný Miloš Zeman jen poslal vzkaz přes svého mluvčího. „Pan prezident Kateřině drží palce,“ řekl stručně jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Zkouška dospělosti

■ letos skládá maturitu 87 500 studentů

■ povinná zkouška je z českého jazyka a druhá buď z matematiky, nebo cizího jazyka

■ zkoušku z jazyka (v drtivě většině angličtiny) si vybralo 64 % maturantů

■ vloni, kdy byla zrušena vyšší úroveň zkoušek, propadlo 16,4 % studentů

■ kromě státních maturit připravují školy i profilovou maturitu z odborných předmětů

■ výsledky písemné části maturit budou 16. května, kdy začínají ústní zkoušky

■ státní maturity letos vyjdou na 154 milionů

■ za dva roky mají být testy elektronické a témata má vyhlašovat rozhlas

blooroses ( 3. května 2014 21:41 )

HOAX

suov ( 3. května 2014 19:17 )

Už chodí po netu meil, americké námořnictvo chtělo vybudovat základnu na Krymu, ti šmejdi ulhaní, ale rusové jim to zatrhli, co na to bude říkát loutka Obama a jeho noshled Kerry? Aakto oblbuji i EU!!!!!!

zlo. ( 3. května 2014 13:58 )

Smaž si to cz, děláš nám ostudu.

e.44 ( 3. května 2014 13:42 )

No jo, matematika se nedá okecat a při tom jak se ví že je na ní úplně blbá by se jenom na 100% potvrdilo že má maturitu koupenou, kdyby se jí "povedlo" z matematiky odmaturovat.

illis ( 3. května 2014 13:16 )

Také jsem šla hned na první řadu, vždyť táta je prezident a ona jako jeho dcera nebude přece někde v koutě .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa