Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hejtman Hašek: Neuvažuji o kandidatuře do vedení ČSSD!

Hašek se podle vlastních slov nechystá kandidovat na vysoké funkce.
Hašek se podle vlastních slov nechystá kandidovat na vysoké funkce.  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK - 
24. dubna 2014
21:14

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) neuvažuje, že by příští rok na sjezdu strany kandidoval do nejvyšších funkcí ve vedení sociální demokracie. Dlouholetý rival současného předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, kterého se neúspěšně pokusil svrhnout po říjnových předčasných sněmovních volbách, to dnes řekl v pořadu Interview ČT24.

Hašek tak naplnil předvolební slib ČSSD, že její členové nebudou kumulovat funkce. „Já neuvažuji o tom, že bych příští rok kandidoval do nejvyšších funkcí ve vedení sociální demokracie,“ uvedl Hašek. Sám již ve středu oznámil, že se vzdá poslaneckého mandátu a ponechá si jen krajskou funkci.

Politik se hodlá ucházet o znovuzvolení do čela Asociace krajů ČR, což by mu podle stanov automaticky přineslo poradní hlas v politickém grémiu strany. Toto právo patří nejvýše postavenému členu ČSSD v asociaci krajů. Jako jihomoravský hejtman má navíc automaticky poradní hlas v předsednictvu strany.

Hejtman se v roce 2011 ucházel o křeslo předsedy strany, ale se Sobotkou tehdy prohrál a stal se statutárním místopředsedou ČSSD. Mezi ním a stranickým šéfem panovaly napjaté vztahy, které vyvrcholily bezprostředně po předčasných parlamentních volbách na podzim loňského roku, které sociální demokraté vyhráli s menším náskokem, než očekávali.

Hašek po vyhlášení výsledků zorganizoval tajnou schůzku v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem a po ní se neúspěšně pokusil svrhnout předsedu strany Sobotku. Konání schůzky opakovaně popíral. Když ji nakonec přiznal, rezignoval na post místopředsedy strany.

zarazenyprd ( 25. dubna 2014 09:53 )

Tenhle prolhaný hurvajs neuvažuje o kandidatuře do vedení ČSSD a v naší putice ani jeden z opilců také neuvažuje o kandidatuře do vedení ČSSD. To je určitě velká rána pro ČSSD

mirkazam ( 25. dubna 2014 06:44 )

Pan vykuk !!!

liborzila ( 25. dubna 2014 03:23 )

ani nemůžeš idiote , jseš největší podrazák co je .... a ty víš proč neboj už se to vaří ***i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa