Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman proti státnímu dluhu: Dražil obří vejce!

Autor: tp - 
11. dubna 2014
21:31

Na charitativní aukci na Pražský hrad se dostavilo kolem čtyř set hostů. Prezident Miloš Zeman tam dražil 27 velikonočních vajec. Výtěžek má jít na konto Nadačního fondu Miloše Zemana na splácení státního dluhu. Pro obyčejné lidi to ale nebylo, jen vstupenka stála 1 500 Kč.

Mezi hosty se objevil expremiér a bývalý ministr financí Jan Fischer, expremiér a člen bankovní rady ČNB Jiří Rusnok, předseda České unie sportu, právník Miroslav Jansta s dcerkou nebo zpěvák Daniel Hůlka s partnerkou.

"Dáváme tím morální facku těm, kteří pobírají velké platy a dostávají zlaté padáky," řekl Miloš Zeman serveru iDnes.cz. "Nakoupíme státní dluhopisy, které ovšem státu nevrátíme, ale které znehodnotíme, rozřežeme, a dáme je na Pražském hradě jenom jedné jediné osobě, nejchudšímu z Čechů," řekl Zeman.

„A pane ministře, kolik dáte vy?'" řekl před více než čtyřmi stovkami přítomných prezident Zeman v narážce na ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který je druhým nejbohatším občanem České republiky.

Do dražby šla vejce, která věnoval sám prezident a jeho žena Ivana, ale také například herečka Dagmar Patrasová nebo fotograf Jadrana Šetlík. "Prezident zvolil minimalistické vejce se svým podpisem, jeho manželka své vejce nazvala Karneval v Benátkách," prozradil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hejhej ( 13. dubna 2014 12:55 )

Proti státnímu je jediné, zbytečně neutrácet, což se stále děje. Jenom Sobotka, kolik má poradců, když ničemu nerozumí, pak si je má platit ze svého, stejně ostatní členové vlády. Zbytečné oslavy na hradě,stále nové PC, auta apod.

londynskypes ( 13. dubna 2014 07:28 )

a co ztuchla vejce milouse zemana

londynskypes ( 13. dubna 2014 07:28 )

zaharvi

londynskypes ( 13. dubna 2014 07:27 )

e.44

czrus ( 13. dubna 2014 06:48 )

Zemanku tadi je hodne informacii http://czech.ruvr.ru/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa