Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajná láska ve Sněmovně? Hašek poslal Babišově ministryni puget, ale ...

Hejtman Michal Hašek poslal tuto kytici ministryni Věře Jourové. Proč?
Hejtman Michal Hašek poslal tuto kytici ministryni Věře Jourové. Proč?  (Autor: Archiv Blesku, Foto Ministerstvo pro místní rozvoj)
Autor: simao, ČTK - 
3. dubna 2014
19:15

Velkou kytici dostala ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO) od poslance Michala Haška (ČSSD). Že by snad ve Sněmovně vykvetla nová láska? Kdepak, tak horké to nebude. Jihomoravský hejtman se totiž Babišově ministryni omlouval za to, jak ostře se ohradil proti jejím slovům. Která ale nepochopil tak úplně správně...

Jourová se v pořadu Partie na FTV Prima rozpovídala o tom, jak města a obce budou mít větší slovo při čerpání fondů EU. "Města a obce budou mít silný vliv na to, do čeho se budou investovat evropské peníze," slíbila. Jenže čerpání dotací z EU je u nás dlouhodobě kritizováno. Jourová s kritikou souhlasí. "Celý systém, nebo část umožňovala, že se ze systému odčerpávaly peníze na věci, které neměly být financovány, a do kapes, do kterých neměly jít," myslí si Jourová. A dodala, že operační programy byly silně pod vlivem regionálních politiků. "Ten vliv politiků byl opravdu silný," uvedla.

Hašek útočil: Jourová lže jako Kalousek a Nečas

"Věra Jourová začíná přebírat lživou rétoriku Miroslava Kalouska a Petra Nečase. Očekávám od ministryně omluvu krajům a hejtmanům, kteří neměli žádné vážnější problémy s čerpáním fondů Evropské unie a uvedení celé věci na pravou míru," rozčílil se po slovech Jourové hejtman a šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek, který vzal výtku vůči regionálním politikům a regionálním dotačním programům velmi osobně.

Podle Haška problémy způsobila rozhodnutí na úrovni vlády, nikoli kraje. Jourová se však hájila, že kraje nekritizovala. Naopak je prý obecně chválila. "V nedělní Partii jsem se naopak regionálních operačních programů zastala a to doslova: Regionální operační programy vesměs fungují dobře a čerpají a mně je někdy trošku líto kolegů z regionů, že jaksi dostávají za uši za to, že dva nebo tři z těch programů měly problémy. Naopak jsem kritizovala Ministerstvo financí, které to nemělo pevně v ruce," uvedla podle Parlamentních listů Jourová na svou obhajobu. 

Hašek se omluvil. Květinou

A pučista z ČSSD Hašek uznal chybu. Jourové na omluvu poslal na její ministerstvo kytici. "Bylo to milé překvapení. Jsem ráda, že v politice stále existují lidé, kteří se za svoji chybu umí omluvit. Věřím, že to bylo jen nedorozumění a považuji ho za uzavřené," okomentovala Haškovo gesto Jourová.

suov ( 6. dubna 2014 21:25 )

Hašek je rebel a měli ho okamžitě vyhodit i toho Chovance, je nesympatiko, ale oni tam jsou všichni na hopv.o, je to banda která krade a ještě okrádá své občany,,,

defakto ( 3. dubna 2014 21:05 )

...... ten křivák se už opět zviditelnuje !

xxxx678 ( 3. dubna 2014 19:37 )

Jen aby kytice nebyla nějaká "levá" -třeba ji tajně miluje... ?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa