Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děkan pirátem silnic? S majáčkem a v protisměru prý uháněl ze zácpy

Policie v minulosti kontrolovala ekonoma Ševčíka v souvislosti s překročením rychlosti. Nyní má opět problém kvůli řízení
Policie v minulosti kontrolovala ekonoma Ševčíka v souvislosti s překročením rychlosti. Nyní má opět problém kvůli řízení  (Autor: Foto od čtenáře, Foto Blesk - Daniel Černovský)
Autor: simao - 
31. března 2014
20:34

Ekonom Miroslav Ševčík je staronovým děkanem z VŠE, v soukromí by mu však mohla připadnout nálepka silničního piráta. V minulosti ho chytili, když ujížděl rychlostí 178 km/h po dálnici D1, tentokrát měl údajně použít majáček a jízdu v protisměru, aby unikl z dopravní zácpy. Brání se však, že vezl nemocného člověka!

Miroslava Ševčíka zvolil akademický senát děkanem Národohospodářské fakulty VŠE opět v první polovině března. Navzdory dřívějšímu sporu s částí studentů a pedagogů, který však podle něj vyvolalo několik kantorů ve snaze zakrýt zpronevěřené peníze ze služebních cest.

Teď však v průšvihu může být sám Ševčík. Přistihli ho totiž na dálnici D5, jak se z dopravní zácpy rozhodl dostat v protisměru a pomocí majáčku, který nasadil na střechu svého auta, upozornil tyden.cz. "V autě jsem měl osobu s velmi vážnými zdravotními problémy," bránil se Ševčík na studentském webu iList.cz.

Mluvil pravdu? Svědek z dálnice Pavel Uretšlégr serveru tvrdil, že to není jisté: "V autě byl celou dobu pouze pan Ševčík a žena, která řídila před tím, než na auto nasadil maják a vycouval s ním do protisměru. Jestli byla ta žena vážně nemocná, netuším, ale dvacet minut před tím rozhodně řídila auto." Stál prý půl hodiny za Ševčíkem a nic nenasvědčovalo tomu, že by Ševčík vezl člověka se zdravotními problémy...

"Do vyřešení orgány, kterým to přísluší, se k tomu odmítám vyjadřovat," uvedl Ševčík na dotaz Blesk.cz. Je připraven spolupracovat případně s policií a podat vysvětlení, nikdo ho však k tomu zatím nepředvolal.

Závodník Ševčík: Bez nároku na majáček!

Problém je však v tom, že jako děkan VŠE neměl Ševčík oprávnění použít modrý majáček. Co mu za tenhle přestupek hrozí? Maximálně 2500 Kč. "Z hlediska zákona neměl maják v autě co dělat," potvrdil mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřodl serveru lidovky.cz.

Ševčík musel potíže za volantem řešit již v minulosti. V roce 2010 mu policisté naměřili na dálnici D1 překročení maximální povolené rychlosti - Ševčík si to v tu chvíli svištěl údajně 178 kilometrů v hodině. Policie přitom chytala účastníky nelegálního závodu Diamond Race. Ševčík se ve svém BMW stal nechtěně jejich "předjezdcem". "Jel jsem normálně. Možná při předjíždění jsem zrychlil. Ale jinak jezdím jako každý," tvrdil tehdy známý ekonom Blesk.cz.

itartas ( 2. dubna 2014 20:43 )

maják si v našem státě může koupit leda hovado arogantní, nikdy by mně nenapadlo, že bych měla mít v autě maják, se na mně nezlob!

itartas ( 2. dubna 2014 20:42 )

..tak na tohle zrovna ten recept neplatí hochu.

andreslawicky ( 1. dubna 2014 15:01 )

Jinak modrý maják si může koupit každý už cca od 450 kč

andreslawicky ( 1. dubna 2014 15:00 )

Na vše platí v ČR lék který se jmenuje peníze

andreslawicky ( 1. dubna 2014 14:59 )

Mám ho taky a prostě když spěchám tak si ho dávám na auto taky prostě těch 2500 kč když mě chytí obětuji

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa