Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slovenská Kate Zemanová: Dcera nového prezidenta Natália Kisková!

Autor: Jaroslav Šimáček - 
31. března 2014
19:59

Nový slovenský prezident Andrej Kiska použil ve své kampani podobnou zbraň, jako Miloš Zeman - svou dceru Natálii (23), která podobně jako Kateřina Zemanová vystupovala po jeho boku a oslavovala s ním jeho velký úspěch. I když ne tak vášnivým polibkem, jako tomu bylo u Zemanových. V čem se Natálie a Kate dál odlišují a co mají naopak společného?

Milionář Andrej Kiska se raduje z vítězství v prezidentské volbě nad premiérem Robertem Ficem. A s ním i jeho rodina. Jednou z hlavních tváří jeho kampaně se přitom stala jeho starší dcera Natália, která však nežije na Slovensku, ale v Londýně. 

Proč Kiska vyrazil do společnosti s dcerou Natálií po boku? Jeho druhá a současná manželka Martina, která vede jeho charitativní organizaci Dobrý anděl, chtěla zůstat v ústraní a věnovat se hlavně svým malým dětem Veronice (9) a Viktorovi (5).

Natália je spolu s bratrem Andrejem (27) z prvního manželství. A náhradní první dámou být nechce. Podobně jako to tvrdila během kampaně blonďatá Kateřina Zemanová, chtěla svého otce především podpořit. "Ani já si neplánuji, že bych nějak nahrazovala první dámu, že bych byla nějakou první dcerou. A ani bratr nechce být nějakým prvním bratrem. Když nás bude otec potřebovat, přijedeme," říká Kisková v rozhovoru pro Lidové noviny. Její bratr žije a pracuje pro změnu v Praze.

Natálie a Kate: Rozdílné rodinné zázemí

Kiskovo manželství s matkou Natálie se rozpadlo před necelými 13 lety. Svému otci to zpočátku dávala Natália za vinu. "Bylo mi 11 let, bratrovi 15. Brala jsem to tak, že táta opustil mě a ne, že se rodiče rozešli. Když jsme se s maminkou přestěhovali z Popradu do Bratislavy, snažil se se mnou kontaktovat, ale odmítla jsem. Po dvou letech jsem si ale řekla, že bych ho měla vyslechnout. Přišli jsme na to, že jsme stejní, máme si co říct a je nám super," řekla prezidentova dcera slovenskému Šarmu.

To Kateřina Zemanová je v porovnání s Natálií naopak dcerou z druhého Zemanova manželství. S první ženou Blankou má český prezident syna Davida, rozvedli se však již v roce 1978. Kateřinu má s druhou manželkou a svou bývalou asistentkou Ivanou. Tvoří ucelenou rodinu a společně se po prezidentské volbě přesídlili do Lumbeho vily nedaleko Pražského hradu. Natália Kisková oproti tomu již žije mimo domov. A sama si vydělává na živobytí.

Manažerka vs. studentka. Obě volné!

Natália vystudovala univerzitu v americkém Bostonu - obor finance a management a pro život.sk řekla: "Měla jsem stipendium, na zbytek mi přispěla rodina." Tedy i táta Kiska, který vydělal miliony v byznysu se splátkami a úvěry. A za svou dcerou do Ameriky přijel, hlavně na promoci. Po škole se Kiskova dcera přesunula blíže k domovu - do Londýna. "Pracuji pro počítačovou konzultační firmu," prozradila Kisková LN.

Také Kateřina Zemanová byla již v zahraničí na studijním pobytu, ovšem jen na krátkém. Dokončuje anglicko-české gymnázium Amazon v Praze, další zahraniční studia však patrně zvažuje. O jejím profesním zaměření ale zdaleka rozhodnuto není. Stane se třeba diplomatkou? Nebo dokonce političkou?

Kisková přitom svému otci právě vstup do politiky rozmlouvala. I kvůli ztrátě soukromí celé rodiny. "Ale pokud má volba mého otce pomoci Slovensku, tak to prostě musíme zvládnout," říká Natália. Na svého otce je prý nesmírně hrdá, protože dosáhl "vrcholu všech vrcholů". Pozornost má nyní tahle pohledná brunetka zaručenou. Patrně i od mužů - což ostatně stihlo i Kateřinu Zemanovou. Té se však vztah s politikem Vladimírem Krulišem rozpadl. Singl je však i Natália. Ve slovenských médiích však tvrdí, že na vztah momentálně nemá čas.

rolpa ( 12. června 2014 21:32 )

Je moc hezká , vzor nové mladé inteligence.

xxyy ( 1. dubna 2014 08:32 )

Tys vždycky nechápavá

xxyy ( 1. dubna 2014 08:30 )

Já teda od pohledu vidím rozdílů celý kopec a všechny jsou plus pro Kiskovou a to do toho nepočítám to jaká je Kačena káča

itartas ( 1. dubna 2014 08:02 )

namoroman... ten nezlikvidoval vůbec nic...

itartas ( 1. dubna 2014 08:01 )

pgga...velký merde!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa