Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rittig: Nagyová je statečnější než leckterý chlap. Co řekl o Monaku?

Ivo Rittig ve vazbě neskončil. A promluvil i Janě Nagyové i Petru Nečasovi
Ivo Rittig ve vazbě neskončil. A promluvil i Janě Nagyové i Petru Nečasovi  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: simao - 
31. března 2014
19:24

Iva Rittiga sebrali zakuklenci kvůli podezření, že by mohl uprchnout do zahraničí. On však tvrdí, že zakázat mu vycestovat je stejné, jako zakázat mu jet domů. V Monaku má trvalý pobyt, který si nyní údajně potřebuje prodloužit... Vedle toho se kmotr na svobodě rozpovídal o tom, co si myslí o Janě Nečasové, dříve Nagyové. A také o obvinění jejího muže Petra Nečase.

Lobbista Ivo Rittig je spojovaný hned se dvěma kauzami - s případem údajně předraženého tisku jízdenek pro Pražský dopravní podnik, a kauzou Nagyová, kterou odstartoval loňský zátah na politiky, státní úředníky a kmotry. O Janě Nagyové přitom tvrdí: "Viděli jsme se párkrát, v milé atmosféře. Je to silná a ambiciózní žena, statečnější než leckterý chlap." Rittig to pronesl v aktuálním rozhovoru pro časopis Týden. 

Vlivný podnikatel přitom zbohatl na obchodě s módou, popírá však, že by Janě Nagyové zasílal drahé dárečky, které měly být vstupenkou k jednání se samotným premiérem. "U mne například hledali smlouvy Romana Janouška nebo smlouvu, kterou jsem já údajně uzavřel s paní Nagyovou, prostě nesmysly. Nic takového neexistuje," dušuje se Rittig pro lidovky.cz.

Rittig: Ištvan si vymyslel svého Pána prstenů

Obvinění se proto Rittig diví. A nejen vlastnímu. "Oni jsou schopni Nečase ještě obvinit ze sabotáže. Někdy mám dojem, že se inspirovali v Sovětském svazu třicátých let," vzkázal vyšetřovatelům v Týdnu. A rozhodně nešetří vrchního státního zástupce Iva Ištvana, kterého označuje za "zástupce Boha na zemi", který si vymyslel síť "asi jako Tolkien Pána prstenů".

Rittiga přitom nedávno sebralo zakuklené komando, ale po půl dni v policejních želízkách ho opět propustili. Soud totiž lobbistu s trvalým bydlištěm v Monaku do vazby neposlal. Rittig se teď těší, jak dozorujícímu státnímu zástupci "usoudí zadek" spolu se svými právníky.

Video  Ivo Rittig hovoří o svém zatčení a následném propuštění 21. března. Soudce vazbu neschválil  - Blesk - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Rittigovi prý vyprší trvalý pobyt v Monaku

Důvodem, proč policie Rittiga zatkla, přitom údajně byla obava, že odcestuje. Od soudu totiž dostal zpátky svůj pas. Podle týdeníku Euro se měl skutečně do Monaka vydat, protože si potřebuje obnovit tamní trvalé bydliště, které mu vyprší již 4. dubna! Musí se proto prý nyní urychleně dostavit na monacké úřady a doložit, že se v knížectví trvale zdržuje. 

Chystá se Rittig nyní opravdu odletět do Monaka? "Chystám se normálně žít a cestování k tomu patří. V Monaku bydlím, proč bych tam nejel. Nechystám se skrývat ani prchat, nemám před čím. To jsou dvě různé věci. Jsem asi první člověk, u kterého je asi trestné, že by jel domů," uvedl Rittig pro LN. Do Monaka létá vlastním tryskáčem a poznamenává: "Bydlení je to příjemné. Je to krásné místo. Milí lidé, žádní zpovykaní státní zástupci." 

gabcakovamatinka ( 1. dubna 2014 09:42 )

Snad už ti ,,zpovykaní úředníci,, udělají dobře svou práci!! Vodprejsknout do MOnaka a pak se už nevrátit a zmizet někde do Belize ze které ho nedostane ani párem koní...to by se mu teďka hodilo.

itartas ( 1. dubna 2014 08:52 )

Tady ten nenažraný vepř mně neštve, štvou mně fašouni v naší vládě!

123automobil ( 1. dubna 2014 07:15 )

123automobil ( 1. dubna 2014 07:15 )

123automobil ( 1. dubna 2014 07:14 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa