Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pozor, řítí se kmotr: Co dělal Janoušek na pohřbu komunisty Štěpána

Autor: Jaroslav Šimáček - 
28. března 2014
15:39

Když stříbrný mercedes zaparkoval před strašnickým krematoriem, nevyskočil z něj žádný bývalý komunistický boss, ale lobbista Roman Janoušek. Popadl věnec s nápisem Rosi a za ruku vzal manželku Simonu. Rázným krokem se pak vydal rozloučit se s zesnulým komunistou Miroslavem Štěpánem. Kde se tu kmotr vzal, ptali se lidé?

Někdejší vysoký komunistický funkcionář Miroslav Štěpán zemřel v neděli, poslední rozloučení pak bylo na dnešek nachystáno do Strašnického krematoria. Jeho branou prošli rodinní příslušníci, řada bývalých členů KSČ, ale i podnikatelé. Třeba někdejší ocelářský magnát Stehlík, či lobbista Martin Ulčák.

Právě s Ulčákem se do hovoru pustil pražský kmotr Roman Janoušek. Jinak však nijak hovorný nebyl, prolétl spolu se sexy manželkou Simonou kolem novinářů a po konci smutečního obřadu zase rychle zmizel. "Janouškovi i Štěpánovi byli pravověrní komunisté. Přátelili se spolu a navštěvovali se už za minulého režimu," vysvětloval TV Nova jeden ze smutečních hostů. "Romana znám ještě jako malého kluka a jeho rodinu také," tvrdil dříve podle Novy o Janouškovi Štěpán.

Janoušek donesl Štěpánovi kytici s černou stuhou a nápisem "Rosi". Kdo by čekal nějakou tajemnou Šifru mistra Janouška", bude zklamán. Jde o první slabiky křestních jmen Janouška a jeho paní - ROman a SImona. Tahle zkratka je přitom něco jako Janouškova soukromá značka. Má ji i jinde, třeba na své jachtě.

Manželé Janouškovi přitom na rozdíl od řady někdejších členů KSČ dorazili v moderních outfitech - kmotr v dobře padnoucím černém sáčku s lesklými rukávy, v černých džínách s páskem výraznou zlatou přezkou, v botách do špičky. Společně s manželkou Simonou nasadili sluneční brýle, na čele však měl Janoušek patrnou jizvu, patrně následek ze zranění a následné operace, kterou loni kvůli krevní sraženině podstoupil ve Střešovické nemocnici. "Měl velmi komplikované zranění hlavy, byl v ohrožení života," tvrdil loni dokonce Janouškův advokát Vít Široký.

Kmotr Janoušek však má nyní jiné starosti. Na konec dubna je naplánované pokračování jeho soudu kvůli údajnému pokusu o vraždu a ohrožení pod vlivem návykových látek. Jsou to přitom již dva roky, co Janoušek srazil při dopravní nehodě v Praze vietnamskou ženu a z místa nehody ujel.

Video Jakeš na pohřbu přítele bolševika: Demokracie je špatný režim, všechno utratili! - Karel Dlabač, Vera Renovica
Video se připravuje ...

Video  Štepána z KSČ vyprovodil Jakeš i kmotr Janoušek!  - Karel Dlabač
Video se připravuje ...

hejhej ( 30. března 2014 14:48 )

"Někdo" z Blesku maže moje příspěvky, týkající se alkoholického prasete Janouška.Měl už 2 roky sedět v kriminále. Celý národ viděl, jak byl ožralý a on nejen, že se volně pohybuje, ale ještě tomu ožralci nevzali řidičák. Uvidím, kdy mě zase ti ubožáci z Blesku smažou. Na mém názoru na alkoholické prase Janouška se nic nezmění.

123automobil ( 29. března 2014 07:52 )

123automobil ( 29. března 2014 07:51 )

Přesně,ti nejhorší z nejhoršich se tady po tzv.revoluci dostali k moci a to je to nejhorší co se mohlo stát,doplatili na to zase jenom lidééé kteří věřili že se něco změnííí,

123automobil ( 29. března 2014 07:48 )

slider ( 29. března 2014 00:48 )

Kmotr Komunista?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa